Těhotnou dívku pohřbili, rodina ji pak slyšela křičet z rakve - ilustrační foto

Těhotnou dívku pohřbili, rodina ji pak slyšela křičet z rakve - ilustrační foto Zdroj: profimedia.cz

Těhotnou dívku pohřbili, rodina ji pak slyšela křičet z rakve

Na první pohled trochu duchařský příběh se odehrál v jihoamerickém Hondurasu. Těhotná šestnáctiletá dívka Neysi Perez zřejmě trpěla paranoidními představami a zemřela před několika dny ve spánku na těžký šok. Pouhý den po jejím pohřbu se však její příbuzní dušovali, že ji slyšeli v rakvi křičet. 

Zprávu, která má bohužel nešťastný konec, uveřejnil dnes deník Independent. Rodina čerstvě provdané Neysi, která byla navíc ve třetím měsíci těhotenství, byla shromážděná u rakve zesnulé, když matka i další uslyšeli údajný křik. Muži se tedy chopili kladiv a do uzavřené rakve se doslova vtloukli. Vyjmuli tělo a ihned zavolali záchranku. Popsali záchranářům, co se odehrálo, a dívka byla převezena zpět do nemocnice, kde ji prohlásili před několika dny za mrtvou.

Její matka uvedla, že když jí sáhla na ruku, cítila z ní teplo. Ona i manžel zesnulé jsou přesvědčeni, že lékaři pochybili a že dívka byla pohřbená za živa. Podle nic pak zemřela až v rakvi. „Bylo to neskutečné. Pohřbili jsme ji teprve včera. Doufali jsme,“ řekla matka Neysi paní Gonzalesová.

Lékaři však nemohli než konstatovat smrt. Nebylo zjištěno ani žádné pochybení a dívka tak byla znovu pohřbena na stejném místě. Dívku dlouhodobě trápil stihomam, trpěla utkvělou představou, že jí hrozí útok od neznámého nepřítele. Když jednou ve svém pokoji začala v noci křičet, myslela si její rodina, že ji posedl ďábel, a přivolali kněze. Dívka však po chvíli omdlela, a když ji pak převezli do nemocnice, nedokázali jí už pomoci. Podle deníku Independent doktor konstatoval, že zemřela na zástavu srdce v důsledku těžkého šoku.