Mňam Mňam Bobík

Mňam Mňam Bobík Zdroj: YouTube.com

Nejsledovanějším videem na YouTube v Česku je "Mňam, mňam Bobík", má 28 milionů zhlédnutí

Vůbec nejoblíbenějším videem portálu YouTube v Česku je zatím reklamní spot "Mňam, mňam Bobík" s více než 28 miliony zhlédnutí. V první desítce nehudebních spotů skončily například i dva klipy dua Viral Brothers nebo reklama Tureckých Aerolinií s fotbalistou Lionelem Messim. Celkem pět z deseti nejoblíbenějších videí bylo určeno pro děti. Vyplývá to ze statistik české pobočky firmy Google, která YouTube vlastní.

Video „Mňam, mňam Bobík“ můžete vidět zde:

Stejně jako nehudební videa jsou i nejoblíbenější hudební klipy různorodé. Uživatelé z Česka nejčastěji sledovali video s písní "Žijeme len raz" slovenského rappera Michala Straky, známého pod uměleckým jménem Ego. Najdete ho tady:

V Česku tak tento klip přeskočil v oblíbenosti vůbec nejsledovanější video všech dob "Gangnam Style" korejského rappera Psy. Z místních interpretů se do první desítky probojovala již jen Tereza Kerndlová s písní "Schody z nebe".

YouTube v dubnu oslavil deset let a celosvětově má více než miliardu uživatelů, což je skoro třetina uživatelů internetu. Každou minutu je na YouTube nahráno 300 hodin video obsahu. České stránky YouTube běží od konce roku 2008 a mají přes pět milionů uživatelů.

Nejsledovanější video všech dob "Gangnam Style" dosud zaznamenalo přes 2,3 miliardy zhlédnutí a každý den se na něj podívá jeden milion lidí.

 

Nejsledovanější nehudební video všech dob je "Charlie Bit My Finger (Again)" s více než 800 miliony přehrání. Vůbec prvním videem uveřejněným na YouTube bylo "Me at the Zoo", tím druhým pak "My Snowboarding Skillz".

YouTube je možné procházet v 76 různých jazycích. Země s nejvíce uživateli YouTube na hlavu jsou Spojené arabské emiráty a Saudská Arábie. Nejvíce pravidelných odběratelů na světě má kanál PewDiePie, který patří švédskému gamerovi a navštěvuje ho pravidelně více než 35 milionů odběratelů. U zrodu serveru YouTube stáli zaměstnanci americké společnosti PayPal Chad Hurley, Steve Chen a Jawed Karim.