Soud v ruském Novorossijsku poslal za výtržnictví do vězení tři mladé ženy, protože tancovaly moderní tanec twerking u památníku hrdinů druhé světové války.

Soud v ruském Novorossijsku poslal za výtržnictví do vězení tři mladé ženy, protože tancovaly moderní tanec twerking u památníku hrdinů druhé světové války. Zdroj: Facebook

Rusko zavřelo tři dívky, které tancovaly twerking. Prý pobuřovaly před oslavami výročí války

Soud v ruském Novorossijsku poslal za výtržnictví do vězení tři mladé ženy, protože tancovaly moderní tanec twerking u památníku hrdinů druhé světové války. Podle prokurátora je erotický tanec na takovém místě a v dobách oslav 70. výročí konce války neuctivý a nepřijatelný k památce padlých.


Úředníci navíc uzavřeli taneční školu v Novorossijsku, protože video s twerkingem se objevilo na internetu. Dvě tanečnice budou ve vězení 10 dní, jedna 15 dní a další dvě odešly s pokutami. Jedna nezletilá dívka, která dala klip na You Tube, odešla nakonec bez trestu kvůli svému věku.

„Tento incident by neuctivý k naší válečné historii a je to nepřijatelné,“ řekl státní zástupce.

Vyšetřováno je i vystoupení dívek z taneční školy v Orenburgu, který zhlédlo na internetu více než milion lidí. Také v tomto případě se jednalo o twerking. Něco, co je běžné u nás i všude na Západě, je v Rusku považováno za „zhýralost“ a „chuligánství“.

Video twerkingu dívek ze školy v ruském Orenburgu. Vystoupení vyšetřuje policie: