Skupina Kabát

Skupina Kabát Zdroj: ČTK

Skupina Kabát darovala před mistrovstvím světa písničku hokejistům

Skupina Kabát má novou píseň „Brousíme nože“ ze zatím bezejmenného připravovaného alba. Bigbítovou skladbu věnovala hokejovým reprezentantům před blížícím se mistrovstvím světa, které se uskuteční v Poraze a Ostravu. Kabát je u hokejistů oblíbeným interpretem.

Na šampionátu v roce 1996 ve Vídni reprezentanti v kabině po zisku titulu polili tehdejšího premiéra Václava Klause šampusem za zpěvu písně „Jak ti šlapou Kabáti“.

Hokejová kabina prý často duní hitem Dole v dole, ale na druhou stranu měli hráči svého času v oblibě dokonce i Michala Davida. "Těch chlapů je v šatně hodně a každý z nich má jiný vkus. Ale hlavně, že tam zní česká muzika, to je správné. Je jedno, jestli je to Michal David nebo někdo jiný. Ovšem když jsme to my, připouštím, že to potěší naše ega," řekl lídr kapely Josef Vojtek.

Písnička Brousíme nože ale nevznikla kvůli hokejistům. Hudba k ní byla hotová již v době natáčení alba Corrida v roce 2006, chyběl však text. Podle Vojtka skladba 'vyplula' z připravované nové desky, která by měla vyjít na začátku května. "Je to první singl, následovat bude další. Zatím, máme osm písní, bude jich tam tak tucet. Deska by měla vyjít tak, aby si to fanoušci stačili naposlouchat a případně zazpívat s námi na turné. Není to oficiální hymna, ale takový dárek," řekl.

Písnička Brousíme nože od skupiny Kabát: