Ben Cristovao a Michal  Ego Straka

Ben Cristovao a Michal Ego Straka Zdroj: youtube.com

Nejsledovanější české hudební videoklipy roku 2014 mají Aquababes, Xindl X i Ben Cristovao s Egem

Nejsledovanějším oficiálním českým hudebním klipem roku 2014 na videoserveru YouTube je píseň dívčí kapely AquaBabes s názvem Neříkej mi baby, který zaznamenal téměř pět milionů zhlédnutí. Na dalších místech je Xindl X s písní V blbým věku a Ben Cristovao se skladbou Molly. Právě Ondřej Ládek alias Xindl X je autorem textu hitu AquaBabes. ČTK o tom dnes informovala Štěpánka Batíková z vydavatelství Universal Music.

Ze zahraničních videí zaznamenala v Česku nejvíce zhlédnutí americká zpěvačka Katy Perry s písní Dark Horse.

Píseň Neříkej mi baby se dostala do obecného povědomí díky použití v reklamní kampani. "Tak velký úspěch jsme ani nečekaly. Udělaly jsme za celý rok neuvěřitelný krok kupředu," uvedly členky AquaBabes Angeé, Elly, Ivy, Anna, Barbora a Karolina, které nyní vystupují pod novým názvem Basix.

YouTube je největší internetový server pro sdílení videosouborů. Založili jej v únoru 2005 zaměstnanci PayPalu Chad Hurley, Steve Chen a Jawed Karim. V listopadu 2006 byl server zakoupen společností Google za 1,65 miliardy dolarů (tehdy asi 37 miliard Kč). Od října 2008 má YouTube české rozhraní. Česko se stalo 22. zemí světa a desátou v Evropě, kde byl YouTube lokalizován. Server bývá terčem kritiky, v některých zemích je přístup blokován. Nejčastěji bývá kritizováno porušování autorských práv, ze strany totalitních režimů a cenzorských organizací přílišná svoboda slova.

Nejsledovanější oficiální tuzemské klipy na YouTube v roce 2014

Aquababes - Neříkej mi baby, 4 975 000 zhlédnutí, první místo

Xindl X - V blbým věku, 4 425 000 zhlédnutí, druhé místo

Ego & Ben Cristovao - Molly, 4 438 000 zhlédnutí, třetí místo

Ektor - Jak jinak, 3 950 000 zhlédnutí, čtvrté místo

Andělé ft. Jakub Děkan - ATMO music, 3 893 000 zhlédnutí, páté místo