Tinderella, moderní Popelka

Tinderella, moderní Popelka Zdroj: youtube.com

Tinderella: Moderní pojetí pohádky o Popelce

Zdá se vám název Tinderella povědomý? V pořádku. Jde o příběh podobný pohádce o Popelce, která se v angličtině jmenuje Cinderella. A proč právě takový název? Vychází ze sociální sítě nebo lépe řečeno seznamky Tinder. 

Pokud neznáte funkce sociální sítě Tinder, ze které název vychází, pokusíme se je přiblížit. Stáhnete si aplikaci, zaregistrujete se tak, že spárujete profil na Tinderu s profilem na Facebooku, zapnete si GPS (bez té to nejde) a hledáte svého "prince" či "princeznu". Princip je jednoduchý. Tinder najde potenciální partnery ve vašem okolí - můžete si nastavit, zda máte zájem o muže či ženy a také věkové rozmezí či hranici. Potom už jen s výběrem souhlasíte nebo nesouhlasíte. Pokud je vám člověk sympatický, zvolíte možnost srdíčka (like) a jste - li sympatický/á i vy jemu/jí, Tinder vás spáruje. Potom už je ná vás, kdo první naváže kontakt a dopisování může začít. 

Autoři Tinderu se snaží ve videu vysvětlit, k čemu sociální síť slouží. Životního partnera asi nenajdete, jde spíše o známost na jednu noc. Ovšem, záleží na vás. 

Video je bohužel v angličtině, a tak se budeme snažit vysvětlit jeho děj. Ten je z videa jasný, ale celému komentáři rozumět nemusíte: 

Tinderella, unavená hledáním partnera, začne hledat pomocí Tinderu. Všechny odmítá do chvíle, než narazí na sympatického mladého muže, který bydlí jen dvě minuty od jejího domu. Mladík, který by se spokojil s málem, jak zazní ve videu, narazí na Tinderellu a usoudí, že krásnější dívku neviděl. Program je spáruje a začínají si dopisovat. Slovo dá slovo a domluví se na prvním a zároveň posledním rande v místním klubu.

Dívka vybere ty nejkrásnější šaty, zvolí stahovací spodní prádlo a s mladíkovým obličejem na displeji vyrazí do baru, kde se mají sejít. Ke vší smůle se jí telefon vybije a hledání se pro ní stává o dost těžším. Mladík už je taktéž na místě a nemůže se své "lásce" dopsat. Prochází bar, kde naráží na desítky dalších žen, žádná však není tak krásná, jako ta jeho. Pokusí se napsat poslední zprávu, když mu - zřejmě vinou alkoholu - vypadne telefon z ruky. Osud. V momentě, kdy se ho snaží sebrat, zareaguje stejně i dívka, kterou hledal. 

Ti dva šťastní, že se potkali, vyráží k mladíkovi domu. Po noci plné vášnivého sexu se Tinderella v půl páté ráno, kdy ještě ani nevyšlo slunce, tiše vytratí z bytu. 

Příběh končí větou "Ti dva žili šťastně až do smrti, protože se už víckrát nepotkali". A tak funguje sociální síť, nebo chcete - li  seznamka, Tinder. 

Podívejte se na video: