Vyrobeno z odpadků.

Vyrobeno z odpadků. Zdroj: vimeo.com

Vyrobeno z odpadků.
Vyrobeno z odpadků.
2
Fotogalerie

Všechno zlé je k něčemu dobré aneb i odpadky mohou být užitečné

Lidé jsou stále bezohlednější a odhazují odpadky tam, kam se jim zrovna zachce. Je těžké vyhledat nejbližší odpadkový koš, i přesto, že je dál, než byste potřebovali, a vyhodit odpad tam, kam patří? Snazší je vysypat obsah kapes rovnou na ulici. A to je dost smutné...

Ano, odpadkových košů je nedostatek a když je jich akorát, bývají přeplněné. Ani to ale není důvod k tomu, abychom znečišťovali životní prostředí. V lese například nebyly odpadkové koše nikdy. Hromady odpadu také ne. Dnes už se to říct nedá.

Odpadky v příkopech u silnice, v lese, na dně moří, na plážích, na ulicích, všude. Stále více ekologů a ochranářů životního prostředí se snaží vymýšlet, co by se z odpadu dalo vyrobit užitečného, aby se nám lépe dýchalo. Nutno podotknout, že pár chytrých nápadů už na světě je a teď se zrodil další. Boty z odpadků. Proč ne?

A protože mladí lidé mají tendence měnit svět, nikdo by jim neměl bránit. Samozřejmě pokud jde o změnu k lepšímu. V Anglii se pro čistější prostředí rozhodlo pár mladých kreativních lidí, kteří se vypravili pro odpadky v okolí řeky Temže, aby z nich vyrobili boty.

Projekt se jmenuje "Your shoes are rubbish a více informací o něm najdete na stránkách everythingisrubbish.co.uk.

Vyrobeno z odpadků.Vyrobeno z odpadků.|everythingisrubbish.co.uk

Nápad skvělý, výsledek ještě lepší. Posuďte sami. Obuli byste je?