twerking

twerking Zdroj: YouTube.com

Falešný klip o twerkování získal internetového Oscara za nejlepší virální video

Video, které zachycuje nezdařený pokus o twerkování (populární tanec, kterým ráda provokuje zpěvačka Miley Cyrus) vyhrálo prestižní cenu Webby Award, tedy internetového Oscara. Přitom klip je falešný. Informaci přinesl web BBC.

Klip “Twer fail” se stal nejlepším virálním videem. Celá věc je přitom vymyšlená a stojí za ní americký televizní moderator Jimmy Kimmel. Ten pak vše vysvětlil ve své talk show. Ostatně podívejte se na video i záznam z televize. Že šlo o výmysl ale nevadilo, protože oceněn byl nápad.

Mezi další vítěze patřily například noviny Guardian, které cenu dostaly za interaktivní pokrytí úniku informací z americké služby NSA, která odposlouchávala miliony lidí po celém světě. BBC pak vyhrálo dvě ceny za mobilní verzi své webové stránky i za mobilní verzi svých stránek v jiném jazyce.

Ceny Webby vznikly v roce 1996 s cílem ocenit ty nejlepší věci na internetu. Zahrnují desítky kategorií, ale v každé jsou dva vítězové. O jednom z nich rozhoduje odborná porota. Mezi členy patří například herec Kevin Spacy nebo známá novinářka Ariana Huffington. O druhém vítězi rozhoduje veřejnost.