Pomáhat a hrát

Pomáhat a hrát Zdroj: YouTube.com

Známe skladbu hrajícího policisty, umělec je stále anonymní

Potrestán nebude, je slavný, ale slávu si pod svým jménem zatím neužil. Aspoň je zřejmé, že nejde o hranou upoutávku na nějaký film nebo zboží.

Už víme, jakou skladbu hrál slavný pražský policista, které ho na you tube vidělo už asi milion lidí. Je to skladba River Flows In You jihokorejského skladatele a klavíristy Yiruma. Prý podle odborníků není až tak těžká, aby ji nezvládli i žáci prvního stupně základní umělecké školy.

 

S aktérem slavného videa, které z policisty udělalo i mezinárodní hvězdu, osobně mluvil jeden z našich policejních prezidentů Červíček. "Já jsem mu doslova popřál, ať ta kariéra je nadále tak úspěšná jako v těch prvních týdnech," řekl policejní prezident. Policista podle něj působí u pražské dopravní policie asi měsíc a půl a nebude potrestaný.

Nicméně i Červíček připustil, že hrajícího policistu, který si přeje zůstat v anonymitě, musel i pokárat a vysvětlil mu, co je a není možné v době služby.

Policista měl nakonec štěstí, že neprovozoval umění bez povolení třeba na Karlově mostě. Tam by se možná mohl stát velmi snadno terčem nějakého verbálního i fyzického útoku ze strany zasloužilých kýčařů, kteří si tam hlídají lukrativní kšefty pře nezasloužilými.