Leguán

Leguán Zdroj: YouTube.com

Leguán na Marsu a další záhady Rudé planety

Sonda Curiosity na Marsu nafilmovala objekt, který prý ve skutečnosti není kámen, ale jde o leguána. Podle milovníka záhad Scotta C. Waringa, který tuto myšlenku na svém, záhadám se věnujícímu blogu zveřejnil, to je důkaz, že se americké úřady snaží před světem něco důležitého utajit.

Waring, který je zakladatel webu Ufosightingsdaily.com nechápe, jak by někdo mohl říci, že na snímku, pořízeném v lednu, je vidět obyčejný kámen. „Není to jen trup, když se podíváte pozorně, uvidíte kožní lalok pod krkem, ústa linka, nozdry a dokonce i otevřené oko s obočím,“ řekl Waring serveru Huffington Post.

„Leguán“ vyfocený americkou sondou není podle tohoto milovníka záhad první „zvíře“ spatřené na Marsu. Už dříve se na internetu objevil Curiosity pořízený obraz „tvora podobného hlodavci“. „K dnešnímu dni jsme měli 10 až 15 podobných pozorování,“ řekl Waring pro kanadský zpravodajský web agoracosmopolitan.com. Dokonce prý, při sledování záběrů z Marsu, viděl i kámen, který se na čtyřech fotografiích vyskytoval pokaždé na jiném místě, aby na páté zcela zmizel. Samozřejmě, ani vědci nepopírají, že na Marsu by mohl nějaký život – dnes, ale spíše v dávné minulosti – existovat. A to, i když dosud nalezená „mimozemská zvířata“ jsou podle všeho jen podivně tvarované balvany. Vzorky, které marsovští roboti odebrali, totiž naznačují, že prvky nezbytné pro vznik života se na Rudé planetě nacházejí. Marťanské životní formy si však astrobiologové představují poněkud jinak, než zavalité ještěry.

Každopádně milovníci záhad na svých oblíbených webech nyní diskutují, jak je možné, že se pozemsky vyhlížející (možná zkamenělý) leguán ocitl na Marsu. Většina si to (pochopitelně) vysvětlit moc neumí. Část se domnívá, že máme před sebou důkaz, že život ve vesmíru je všude stejný. Někteří se zase kloní k tomu, že žádná americká sonda na Rudé planetě nepřistála. Záběry, které mají dokumentovat pohyb sondy, pak podle zastánců této myšlenky vznikají někde v opuštěné poušti na tajném místě v USA. Což už je tedy superkonspirační teorie…