Škoda Octavia

Škoda Octavia Zdroj: Archív Auto.cz

Za volantem nové Škody Octavia 2013: Generační skok

Nová Octavia III se začne prodávat až v únoru, ale server Auto.cz už jezdil s maskovaným prototypem netrpělivě očekávané novinky.

 

Větší, modernější, luxusnější a ještě elegantnější – taková je pode Auto.cz nová Škoda Octavia III, která se začne prodávat v únoru jako modelový rok 2013.

 

Podobu nové Octavie poznáme až za několik týdnů. Šéfredaktor Auto Tipu Vítězslav Kodym ale už novou škodovku řídil – zatím jako maskovaný prototyp.  „Vizuálně nemá srovnání s ničím, co Škoda dosud vyrobila,“ píše Kodym ve článku Nová Škoda Octavia III 2013: První jízdní dojmy na Auto.cz.

 

Škoda tento model navrhovala tak, aby nabízel proti konkurentům „kus auta navíc.“ Nová Octavia 2013 tak dále povyrostla, je dlouhá 4659 milimetrů a široká 1814 mm. Rozvor činí 2686 milimetrů. Automobil je tak mezigeneračně delší o devět centimetrů, rozvor dokonce narostl o 108 milimetrů.

 

Vítězslav Kodym kladně hodnotí také kvalitu a jízdní vlastnosti Škody Octavia III. „Ačkoli zkoušené octavie ještě byly z předsériové produkce, dostalo mě parádní zpracování interiéru, hodně se posunuly i jízdní vlastnosti a komfort.“

 

Podrobnější hodnocení a osobní postřehy z prvního svezení novou Škodou Octavia 2013 najdete v už zmiňovaném článku na Auto.cz.