Reflex 01 obálka

Reflex 01 obálka Zdroj: Archív

Co nejdete v prvním letošním Reflexu

JAK VYROBIT KANDIDÁTA FRANZE

Příběh trojice mladých lidí, které natolik štvala plejáda prezidentských kandidátů, že si vymysleli vlastního. Aneb jak parta amatérů ve jménu „změny světa“ nakopala zadky profesionálům.

TEXT PETR KOLÁŘ

 

NE, NE A NE

„Ne, ne a ne. Už vám na to rozhodně neodpovím.“ Poněkud emocionálně nevyrovnaný rozhovor s prezidentem republiky Václavem Klausem.

TEXT BOHUMIL PEČINKA

 

MIMIBYZNYS

V České republice se ročně narodí asi sto tisíc dětí. V kšeftech kolem mimin se točí miliardy. Jaké zbytečnosti kupují rodiče svým potomkům? A na jaké důležité věci naopak kašlou?

TEXT KATEŘINA KADLECOVÁ

 

TŘETÍ SVĚDEK

Hezký příklad toho, jak si v době krize dokáže přivydělat větrem ošlehaný reportér, vykvetl přímo v naší redakci. Aby si vydělal na cesty do zahraničí, rozhodl se Jan Šibík své portfolio z válečných konfliktů doplnit o focení svateb.

TEXT MILAN TESAŘ

 

ZPÍVÁNÍ JAKO SEX

Režisér Tim Burton o ní tvrdí, že je to takový Johnny Depp v sukni. Hezká tvářička a obří talent. Anne Hathawayová to potvrzuje také v posledním filmovém zpracování muzikálu Bídníci. Nejen o komplikacích při jeho natáčení vyprávěla v Londýně redaktorce Reflexu.

TEXT TEREZA SPÁČILOVÁ

 

LENKA

Novou reklamu na Windows viděl skoro každý. Málokdo ale ví, že vychází z klipu zpěvačky Lenky, která se sice narodila v Austrálii, ale jejím otcem je český jazzman.

TEXT MARKÉTA LUKÁŠKOVÁ

 

MŮJ SEZNAM ÚKOLŮ NA ROK 2013

Přestat celý den vysedávat u počítače, pokusit se u počítače stát, koupit nový mayský kalendář a další Stevova novoroční předsevzetí.

TEXT STEVE FISHER

 

LORETIN SVĚT

Příběh devatenáctileté básnířky-vozíčkářky, jež našla sílu a dokázala překročit svůj handicap.

TEXT JIŘÍ X. DOLEŽAL

 

ČESKO NAŠE, UŽ DVACET LET

Výstava s půvabným názvem „Ř“ v galerii Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Praze ukazuje, jak národní identitu vnímají umělci.

TEXT PETR VOLF

 

POHRDÁM ZBABĚLÝMI VŮDCI

Na pravidelný dotazník Reflexu odpovídá politolog PETR ROBEJŠEK.