Reflex 51-52 obálka

Reflex 51-52 obálka Zdroj: Archív

Co najdete ve svátečním dvojčísle Reflexu?

OBÁLKA

VÍTĚZ SEDÍ

Doktor Rath, doktor Bém a doktor Janoušek, komunisti v krajských vládách … I letos se urodilo. Vyhlašujeme Never more za rok 2012.

TEXT PETR HOLEC

 

ROZHOVORY

MY Z KONCE SVĚTA

Spisovatel Petr Šabach, kardinál Miloslav Vlk, kuchař Oldřich Sahajdák, vědec Václav Pačes, herečka Jana Plodková, podnikatelka Marta Slánská, rapper Kato, herec Jan Potměšil – osm osobností dělá inventuru svého života.

 

TÉMA

ŠÍLENÉ EURODOTACE

Evropská unie vysílá jasný vzkaz: pokud chcete vybudovat například psí fitness a chybějí vám peníze, není problém, rádi vám to zaplatíme. Tedy pokud umíte napsat projekt tím správným způsobem. Co všechno se v současnosti dotuje z Bruselu …

TEXT MIROSLAV CVRČEK

 

ROZHOVOR

KDYŽ TEČOU SLZY

Petr Sýkora vybudoval úspěšnou firmu, kterou před šesti lety prodal americké nadnárodní společnosti. Za část utržených miliónů se rozhodl vybudovat nadaci Dobrý anděl, která pomáhá rodinám, v nichž se vyskytne onkologické onemocnění.

TEXT MILOŠ ČERMÁK

 

ZPOVĚĎ

ZUZKA BOJOVNICE

Příběh dívky, které v patnácti letech našli rakovinu lymfatických žláz. Teď se vrací do normálního života. I díky pomoci Dobrého anděla.

TEXT JIŘÍ X. DOLEŽAL

 

AMERIČAN V PRAZE

JAK ZVLÁDNOUT NAROZENÍ SVÉHO NEPOSKVRNĚNĚ POČATÉHO DÍTĚTE

Co dělat, když zjistíte, že vaše žena byla zázračně oplodněna Nejvyšším božstvem všehomíru …

TEXT STEVE FISHER

 

FOTOTÉMA

SLADKÝ ŽIVOT

Pět fotografů spolupracujících s Reflexem vyfotilo svou představu sladkého života.

 

FEJETON

ŠTĚSTÍ JE PRACNÁ VĚC

V Americe je to jedna z nejběžnějších otázek. Are you happy? Jsi šťastný? Když vám ji položí Evropan, pak si můžete být jisti, že ji myslí buď ironicky, anebo má za lubem ještě něco jiného …

TEXT MILOŠ ČERMÁK

 

ROZHOVOR

ZVÍŘE UVĚZNĚNÉ V HOLLYWOODU

Tim Burton, režisér Střihorukého Edwarda, Batmana, Eda Wooda či Karlíka a továrny na čokoládu, o svých filmech, svých hercích, traumatech z dětství a o vlivu české animace na jeho tvorbu.

TEXT TEREZA SPÁČILOVÁ

 

FENOMÉN

MÁŠ PĚKNOU FOTKU V PROFILU

Reklamní expert sepsal pro Reflex návod, jak sbalit partnerku na Facebooku.

TEXT MAREK PRCHAL

 

CAUSA

PARTIČKA

Jak se rodil a jak žije fenomén populárního televizního pořadu, v němž každé pondělí před půlnocí baví téměř půl miliónu diváků čtveřice Michal Suchánek, Richard Genzer, Ondřej Sokol a Igor Chmela.

TEXT LUDĚK STANĚK

 

À PROPOS

FOCENÍ, KTERÉ BOLELO VÍC NEŽ VÁLKA

Jan Šibík se před rokem rozhodl, že se pokusí obnovit vlastní civilizační návyky – napadlo ho, že k focení přistoupí jako k čištění zubů anebo sexu po letech s manželkou. Prostě že z toho bude povinnost. Do pravidel si vetkl, že udělá jednu reportážní fotku denně …

TEXT A FOTO JAN ŠIBÍK

 

VÝSLECH

NESNÁŠÍM DOBRO

Na pravidelný dotazník Reflexu odpovídá … Antikrist!