Internetový adresář Reflexu č. 36

O čem asi tak může být web nazvaný "Kočky v umyvadle"? Kdeže jsou doby, kdy čeští "sprejeři" stříkali v Praze na Vltavské na betonovou zeď podél tramvajových kolejí nápisy jako "Nechte zpívat Mišíka" či "Pražský výběr!". Psaní flashovek je zábavná, byť údajně finančně nevděčná práce. Tím spíš bychom měli být rádi, že se jí věnuje tolik lidí.


O čem asi tak může být web nazvaný "Kočky v umyvadle"? Milovníci kryptožurnalistiky - zvlášť té internetové - jistě zavětří, že by mohlo jít například o skandální historky ze života hollywoodských celebrit, případně aspoň něco obzvlášť šokujícího o kvalitě pitné vody v nějakém velkoměstě. Bohužel. Web "Kočky v umyvadle" je ... o kočkách v umyvadle.


http://catsinsinks.com






Kdeže jsou doby, kdy čeští "sprejeři" stříkali v Praze na Vltavské na betonovou zeď podél tramvajových kolejí nápisy jako "Nechte zpívat Mišíka" či "Pražský výběr!". Dnešní "sprejart" je mnohem sofistikovanější a celkově zábavnější. Nejen v Praze (kdekoliv má takový sprejer fajn prostor), ale všude na světě.


http://www.streetsy.com




Psaní flashovek je zábavná, byť údajně finančně nevděčná práce. Tím spíš bychom měli být rádi, že se jí věnuje tolik lidí. A někteří mají vyloženě prst na tepu doby. Tak jako izraelský programátor, který počítačovým uživatelům nabízí, aby si na svém monitoru zahráli na stěhování židovských osad ze západního břehu Jordánu. Bohužel, ovládání je v hebrejštině, takže rozumět téhle hře je stejně těžké jako ... no asi jako rozumět izraelsko-palestinskému konfliktu v reálu.


http://www.brand.co.il/unik/westbank




Někdo vás fakt naštval? Jako tak, že se klepete vzteky a máte chuť rozmlátit ciferník prvnímu člověku, který na vás promluví? Nedělejte to. Existuje krásná flashovka se skákajícími pejsky a opravdu uklidňující hudbou. Stačí pět minut a zbývají vám pouhé dvě možnosti. Buď se definitivně zcvoknete, anebo se vám uleví.


http://www.ferryhalim.com/original/g3/dog.htm