Internetový adresář Reflexu č. 22

"Uživatelé" města Pardubic najdou na webu vynikající "fotolog, weblog, blog a log", to vše v jednom. Co všechno se může stát, když je na palubě letadla "letecký maršál"? Udělal vám nedávno někdo něco ošklivého? Lze pouze z lingvistické analýzy textu určit pohlaví autora? Poslední slova lidí před popravou... Jednoduchá "flashovka" prověří váš odhad i logické myšlení. Před odchodem na oběd zaskočte na blog českého "breathariana". Byli jste zvyklí, že vás politici dojili až do poslední kapky.

"Uživatelé" města Pardubic najdou na webu vynikající "fotolog, weblog, blog a log", to vše v jednom. Kromě hezkých fotek je tu i řada informací, v některých případech i servisního charakteru. Jako třeba slovníček pro návštěvníky vietnamského občerstvení. Například: "Sešupem?" = "S kečupem?", "Ho ši ci?" = "Hořčici?", "Máse vy ráno?" = "Máte vybráno?" a "Hanolky" = "asi hanojské holky, možná hranolky".

http://pardubice.bloguje.cz



Co všechno se může stát, když je na palubě letadla "letecký maršál"? Nemluvě o islámském fundamentalistovi. Aneb malý příspěvek pro všechny, kteří trpí fobií z létání. Jako já.

http://athôme.de/dl/saferskies.swf



Udělal vám nedávno někdo něco ošklivého? Třeba naboural vaše auto při neopatrném odjezdu z mejdanu? Založte si o něm webovou stránku. Jedině tak se mu dostanete na kobylku!

http://bitchhitmytruck.com/



Lze pouze z lingvistické analýzy textu určit pohlaví autora? Údajně ano. Aspoň jedna webová stránka to umí, bohužel pouze v angličtině. Prověřte ji texty svých oblíbených autorů a autorek. A pozor, padesátiprocentní úspěšnost není v tomto případě žádnou výhrou!

http://www.bookblog.net/gender/genie.html



Poslední slova lidí před popravou. Můj oblíbený citát: "Nedostal jsem ty špagety, které jsem si objednal. Chci, aby se o tom dozvěděl tisk." Thomas J. Grasso, popravený v USA smrticí injekcí 20. března 1995.

http://corsinet.com/braincandy/dying2.html



Jednoduchá "flashovka" prověří váš odhad i logické myšlení. Cílem je srovnat kvádry podle čísel. Zkuste jedno "kolo" a tahle hra vás "drapne" na celý večer.

http://www.spelspelen.com/tower_blaster.htm



Před odchodem na oběd zaskočte na blog českého "breathariana". Pokud to nevíte, tak tímto termínem se označují lidé žijící výhradně ze vzduchu a sluneční energie. Potenciál žít bez jídla a bez pití má podle této stránky každý, jen to vyžaduje delší trénink a "zasvěcení". Ideální čtení před vepřovou se šesti.

http://blog.lide.cz/breatharian



Byli jste zvyklí, že vás politici dojili až do poslední kapky. Byla to prasárna! A někdy byl kozel zahradníkem. Je na čase vykydat starý hnůj! Aneb předvolební klip političky vystupující pod jménem Dolly Buster. To je ... soda!

http://blog.lide.cz/breatharian