Internetový adresář Reflexu č. 10

Pamětníci si jistě vzpomenou na fotoaparát Dirkon, který v sedmdesátých letech vydal jako vystřihovánku časopis ABC... Přistát s letadlem není žádná sranda. Své o tom ví pilot ČSA, který měl 10. února potíže při přistávání na letišti v Rize... Spisovatelka sci-fi Cory Doctorowová vystavila plný text své první knížky zdarma na webu...

Pamětníci si jistě vzpomenou na fotoaparát Dirkon, který v sedmdesátých letech vydal jako vystřihovánku časopis ABC. Fotoaparát z papíru? A bez objektivu? Já vím, že v éře téměř dokonalých analogových i digitálních přístrojů to zní bláznivě. Ale kdo si Dirkon stejně jako já vyrobil, dá mi za pravdu, že fotografování s ním byl velkolepý zážitek. Vše o Dirkonu či obecně dírkových komorách najdete na skvěle udělaném webu.

http://www.pinhole.cz



Přistát s letadlem není žádná sranda. Své o tom ví pilot ČSA, který měl 10. února potíže při přistávání na letišti v Rize. Vše nakonec dopadlo dobře. Tak o tom aspoň minulý týden informovala Česká televize. A vy si teď můžete vyzkoušet, jaká je dobré přistání fuška.

http://www.severin.ch/krassair/



Spisovatelka sci-fi Cory Doctorowová vystavila plný text své první knížky zdarma na webu. Přesto si ji i v knihkupectvích koupily desetitisíce lidí a román se stal bestsellerem. Jistě pomohlo, že Cory je náruživá blogerka, možná jedna z nejznámějších (viz její blog http://boingboing.net). Teď napsala druhou knížku - a znovu je zadarmo na webu. Aneb další příspěvek do roky trvající debaty o soužití klasických a nových médií, tedy i knížek.

http://craphound.com/est/