Internetový adresář Reflexu č. 4

Prostřednictvím dnešních internetových tipů můžete například sledovat túru dvou Britek na jižní pól, najít zalíbení v matematice, naučit se používat český program "pravítko" atd. Více najdete uvnitř článku v dalším www adresáři.

Neprobádaná místa jsou nejen ve vesmíru, ale také na Zemi. Dobro druhy tradičně vzrušuje Antarktida. Sledujte v "přímém přenosu" pěší túru z okraje Antarktidy na jižní pól, kterou nezávisle podnikají dvě Britky.

http://www.snickerssouthpole.com



Jsou programy, které zaberou půl harddisku (ano, přeháním, ale zase ne tolik), a ještě za ně musíme platit krvavé peníze. A pak jsou programy o velikosti desítek kilobajtů, za jaké netřeba platit nic. Tře ba vám některý padne do oka ... tedy vlastně do počítače.

http://www.tinyapps.org



Jenom hlupáci tvrdí, že matematika je nudná (a že oni na ni stejně "nemají buňky", protože jim ve škole šla vždycky víc čeština). Ve skutečnosti jsou jenom líní myslet. Přesvědčte se na vlastní mozek, že matematika může být strhující zábava.

http://www.mathematik.com



Potřebujete si na monitoru něco změřit? Žádný problém. Zapomeňte na návštěvu papírnictví a stáhněte si český program "pravítko". Aneb jedna hezká počítačová zbytečnost.

http://7software.wz.cz/popis/pravitko.htm



Něco do sbírky politicky nekorektních stránek. Říká se, že podle nosa poznáš kosa. Poznáte také krásku podle jejího pozadí? Aneb zkuste správně spárovat obličeje a zadky.

http://www.vissor.com/interactive/assets/buttface.swf