Internetový adresář Reflexu č. 38

Uvnitř článku najdete další www tipy.

Sbírka zajímavých zvukových nahrávek. Některé z nich v sobě mají kus historie, jiné jsou pouze směšné nebo trapné. Za zmínku stojí nepochybně dvě z nich. Na první je slavný výrok prezidenta Ronalda Reagana, na níž říká: "Právě jsem podepsal zákon, který postavil Rusko navždy mimo zákon. Za pět minut začneme bombardovat." Ne, to nebyla předzvěst třetí světové války, ale zkouška mikrofonu, o niž byl prezident požádán televizním technikem před začátkem rozhovoru. Záznam se později dostal do médií a způsobil Reaganovi horké chvilky při skutečném jednání s Rusy. Druhá pozoruhodná nahrávka je živý zpěv dnes již zesnulé manželky Paula McCartneyho Lindy. Pokud byste to nepoznali, jedná se o píseň Hey Jude. Obě nahrávky dokazují (i když každá jiným způsobem), že mistři zvuku umějí divy.

http://www.twistedunicorn.com/sounds/index.html



Připojujete se k Internetu modemem? A také vás někdy napadlo, co to pískání a přerývané chraplání vycházející z reproduktorů znamenají? Tady je jednoznačná odpověď. (Rada: Všechny kreslené skeče na tomto webu jsou vynikající, ale po tajemství modemu pátrejte kliknutím na roletu vpravo dole.)

http://www.monkey-dust.co.uk/fp6/monkeydust_fp6.asp



Stará známá potíž s hesly, která člověk buď zapomíná, anebo si je píše na papírky přilepené k počítači. Ani jedno řešení není ideální. Proto vznikají programy, kde můžete hesla "skladovat", aniž by se k nim dostal někdo cizí. Proti neoprávněnému přístupu jsou totiž bezpečně chráněny. Ano, heslem. Asi chápete, v čem je problém.

http://www.counterpane.com/passsafe.html



Tahle hra skutečně vyžaduje pevné nervy a v-e-l-k-o-u trpělivost. Aneb jak z děla s pérem vystřelit pingpongové míčky tak, aby se trefily do skleněných misek? Úkolem je umístit aspoň dva z pěti, ale vězte, že je to mravenčí a téměř nekonečná práce (autorovi těchto tipů se to podařilo po hodině a zhruba dvou stech pokusech). Odměnou je ke stažení hra zadarmo, která stojí za houby. Ale tím se nenechte odradit.

http://www.microprizes.com/mp45.htm



Upozornění pro ty, co se živí jako pokladní v supermarketu: Tahle není hra pro vás! Ale my ostatní, již celé dny trávíme nějakou intelektuální flákárnou, jistě malou brigádu u kasy oceníme. Vyberte si ze tří druhů obchodů (hudebniny, oděvy, domácí zvířata), klikněte na tlačítko PLAY - a směna v supermarketu může začít. Nic složitého: vlastně jen vracíte drobné a dáváte pozor, aby vám nikdo nic neukradl. Deset minut se dá vydržet a je to docela zábava. Ale fakt jsou lidi, kteří tohle dělají celý den? A ještě musejí peníze z kasy na konci směny odevzdat? To je nelidské.

http://www.fusebox.com/fb_pages1/flash/biz_wiz_game/clerk_final.html