Internetový adresář Reflexu č. 22

Prostřednictvím dnešního internetového adresáře si můžete vyrobit sněhovou vločku, tentokrát bez papíru, a podíváte se na stránky Pražského mezinárodního maratónu.

Vyrobte si sněhovou vločku! Ne, žádný program ještě neumí přeměnit pécéčko v chladničku. Výrobou vločky se rozumí stará dětská zábava, kdy poskládáte čtvercový papír do trojúhelníčku a nůžkami z něj pak vystřiháváte nejrůznější útvary. Pamatujete? A když papír zase hezky rozprostřete, vznikne originální papírová krajka. Nebo vločka, jak chcete. Nevýhody má tahle legrácka dvě: velkou spotřebu papíru (což je neekologické) a tupení nůžek (což je zase neekonomické). Jednoduchá rada: pusťte se do toho virtuálně. Je to možná ještě větší zábava než se skutečným papírem.


http://snowflakes.lookandfeel.com




Autor tohoto adresáře rok co rok v květnu přemýšlí, jak na stránky Reflexu propašovat zmínku o Pražském mezinárodním maratónu (ano, a znovu připomenout, že i on patří k těm odvážným a sympatickým vytrvalcům, kteří tento závod absolvovali). Letos je však kro mě pochvaly organizátorům na místě i stížnost. K dispozici byla poprvé služba, která prostřednictvím esemesky umožňovala získat zprávu o poloze a pravděpodobném finálním čase libovolného závodníka. Lze brát ještě s rezervou, když na desátém kilometru dostanete z elektronického éteru informaci, že k uběhnutí maratónu budete potřebovat sedm hodin. Ale když vám v půlce trati telefon zapípá zprávu, že jste závod předčasně ukončili - a vy přitom sotva supíte a bojujete s první vleklou krizí -, není to nic jiného než sabotáž. Počítače, dejte ruce od běžců pryč!


http://www.bezimemaraton.cz