Internetový adresář Reflexu č. 15

Jaký je stav války v Iráku, můžete zjistit hned na první pohled. Nebaví vás textové editory? Nová verze operečního systému Windows RG. Stýská se vám po házení krávou? Satelitní snímky z Bagdádu. Jak se to doopravdy má s Georgem W. Bushem?

Válečný "tachometr" pro ty, kteří se neradi obtěžují dlouhým vysedáváním u televizních zpráv, nebo dokonce čtením novin. Na první pohled zjistíte, kolik má právě probíhající válka padlých (na obou stranách), jaký počet letáků shodila americká letadla, jaký počet pum, kolik hoří ropných věží a kolik vojáků se vzdalo.


http://www.iraqometer.com



Připadá vám Word či jiný textový editor příliš složitý? Pak máte nejvyšší čas zkusit něco nového.


http://www.project-euh.com/word_up



Z vývojových laboratoří v americkém Redmondu unikla nová verze operačního systému. Na trh bude uvedena pod názvem Windows RG. Zkratka RG znamená "Really Good" neboli "opravdu dobré". Bill Gates je celý nervózní, jestli se vám "er-géčka" budou líbit. (Kdybyste si nevěděli rady, jak se okna s Windows RG zbavit, pak stačí zmáčknout klávesy ALT a F4.


http://www.deanliou.com/WinRG




Házení krávou bylo jedním z prehistorických internetových hitů. Vzpomínáte? A stýský se vám? Pokud jste sentimentální nebo vám teče mléko po bradě (a žádnou podobnou pitomost si tedy nepamatujete), pak si musíte hodit krávou v nové flashové verzi. Mezi námi pamětníky... už to není ono.


http://www.flingthecow.com





Pravidelně aktualizovaná sbírka zajímavých míst na zeměkouli vyfografovaných ze satelitů. V posledních týdnech se skládá téměř výhradně ze snímků z Iráku. Bagdád před bombardovováním i po něm, hořící ropa nedaleko přístavu Umm Kasr či Saddámovo rodiště Tikkrít.


http://www.space.com/zoomview"



Pravda o americkém prezidentuGeorgi W. Bushovi. Aneb všichni jsme přece věděli, že s tím chlapíkem není něco v pořádku.


http://www.gradis.net/xray.htm