Jak se vám líbí?

Jak se vám líbí?

Jak se vám líbí?

Česká televize přišla od září s novým grafickým řešením všech čtyř programů. Je to změna zásadní a v budoucnu se k ní ještě vrátíme. Nabízíme zatím první dojmy, jak na reflexovské redaktory, fotografy či grafiky tahle změna působí. K tématu viz také rozhovor s koordinátorem grafických změn Alanem Zárubou CHCE TO ODVAHU.


JAN POTŮČEK, MÉDIA:
V zásadě se mi to líbí, jen mě překvapilo, že když loni zveřejnili nová loga, tvrdili, že s nimi budou více pracovat. To se nestalo. Je to trochu nedodělané, polotovar. Se změnou grafiky měla přijít i změna hlavního loga ČT. A myslím, že televize má také dost negativních ohlasů, které se nesou v tomto duchu.

HONZA DĚDEK, KULTURNÍ RUBRIKA:
Moc mě to nezaujalo, dřív to bylo výraznější, červené, teď jsem viděl jen barevný flek. Chvíli mi taky trvalo, než jsem pochopil, že se dívám na některý z programů ČT.

PAVEL KOVÁŘ, REPORTÉR:
Trochu mě to upoutalo svou střídmostí, ale příliš nadšený nejsem. Je to snad až moc strohé.

DAVID KRAUS, FOTOGRAF:
Teprve to zpracovávám. Když jsem viděl screenshoty v novinách, trochu jsem se vyděsil. Působilo to na mě smutně a pochmurně. Ale naživo si zvykám a nepřidá mi to špatné. Je mi sympatické, že změnu dělali lidé uvnitř televize, nikoli za velké peníze agentura zvenčí.

PETR HOLEC, REPORTÉR:
Změna mi vyhovuje. Líbí se mi celková grafická koncepce, baví mě i nové značení programů. Otázkou ovšem je, jaké pořady Česká televize nabízí, jestli změnu grafiky bude následovat i změna programu. To je podstatnější věc.

MAREK PISTORA, ART DIRECTOR:
Je dobré, že vůbec nějaká změna proběhla, ČT je podnik, kde se věci mění pomalu a komplikovaně. Vím, že se připravuje i nové logo České televize - to však zatím chybí k pochopení změn, které teď proběhly; číslice programů působí prázdně. Takže jsem byl i trochu zklamán, že se změna odehrála jen napůl. Líbí se mi použití písma Avenir, byť grafika působí trochu víc časopisecky než televizně.

Jak se vám líbí, či nelíbí nová podoba grafiky ČT? Jsme zvědavi na Vaše názory!