Komentujeme 25.3.2002

"Jednou, až nebudu evropským poslancem, bych byl rád českým senátorem, to je mé přání," prohlásil v rozhovoru pro Lidové noviny Bernd Posselt, šéf Sudetoněmeského krajanského sdružení.


Řekl to poté, co oznámil založení kanceláře Sudetoněmeckého krajanského sdružení v Praze. "Jde především o výměnu informací, aby se nám podařilo vybudovat atmosféru důvěry. Mělo by jít o místo, kam se občané budou obracet se svými dotazy." řekl k tomu Posselt.


No jasně. Aby se do toho Senátu dostal, bude ho muset někdo zvolit. Takže ta kancelář bude takový permanentní předvolební meeting.




Největší česká pornohvězda Robert Rosenberg natáčí celovečerní film z konce druhé světové války o znásilňování žen nacisty. Šok vyvolává to, že část děje tohoto filmu se má natáčet i v prostorách bývalého koncentračního tábora Terezín. Místní politici to považují za znevažování Terezína.



Tak nevím, nemělo by lidem vadit hlavně to znásilňování?




Výpis telefonátů nejhledanějšího teroristy světa Usámy bin Ládina z let 1996 až 1998 údajně dokazuje, že centrem plánování jeho aktivit byla Velká Británie. Podle telefonního výpisu, který získal list The Sunday Times, si Usáma telefonoval s představiteli své teroristické sítě v Británii 260krát na 27 různých čísel.



Vybombardují Američané Londýn?