Komentujeme 22.3.2002

Kázeňský trest čeká jednoho z dopravních policistů olomouckého obvodního oddělení, který bez vědomí řidičů vypisoval bloky o pokutách za jejich dopravní přestupky.


Státní zastupitelství sice prokázalo několik případů, ale rozhodlo, že strážce zákona nebude trestně stíhán.
"Nepostupoval tak, jak by měl, ale neměl z toho nijaký hmatatelný prospěch, a to ani tehdy, kdyby řidiči pokuty Finančnímu úřadu nakonec zaplatili. On si vlastně jen vylepšil pracovní výsledky," vysvětlil olomoucký státní zástupce Jaroslav Rašendorfer.


Chudinka snaživec. Tak mu záleželo na postupu.




Česká republika podporuje vznik orgánu, ve kterém by byly zastoupeny členské státy NATO i Ruská federace. Rusko a Západ mají společného nepřítele v mezinárodním terorismu, řekl generální tajemník NATO George Robertson na tiskové konferenci.



Západ a Východ našly společnou notu. Terorista v ruské terminologii, to sice může být i neposlušný Čečenec, ale hlavně, že to zní stejně.




Senátor Petr Morávek si podle policie nepamatuje, jak přišel k vážnému zranění, které si již měsíc léčí v nemocnici v Praze - Motole. Informuje o tom včerejší Super. Morávka našel 20. února chodec v pražské Letenské ulici, kde senátor ležel na tramvajových kolejích. Podle listu měl Morávek v krvi 3,2 promile alkoholu a pamatuje si pouze, že v inkriminovaný den navštívil nějaký zastupitelský úřad.



… a tam se jedlo, pilo, hodovalo?