Komentujeme 14.3.2002

Jak napsaly dnešní Lidově noviny, zahraničněpolitický expert ODS Miloslav Bednář na berlínském zasedání Česko-německého diskusního fóra uvedl, že i ve střední Evropě existuje osa zla, která prochází Mnichovem, Vídní a Budapeští.


Jak napsaly dnešní Lidové noviny, zahraničněpolitický expert ODS Miloslav Bednář na berlínském zasedání Česko-německého diskusního fóra uvedl, že i ve střední Evropě existuje osa zla, která prochází Mnichovem, Vídní a Budapeští. Právě z těchto měst v poslední době nejčastěji zaznívají slova o zrušení benešových dekretů.


Ještě že jim rovnou nevyhlásil válku. To by pro naši armádu byla rána pod pás.




Včera proběhla v Praze na Pankráci již stá zkouška použití speciálního padáku pro záchranu lidí z hořícího mrakodrapu. Z bývalé budovy rozhlasu se snesl k zemi pytel s pískem. Jak Blesku řekl konstruktér záchranného padáku Josef Straka, brzy již začnou uzavírat kontrakty o vybavení amerických mrakodrapů těmito padáky. Jeden padák přitom přijde zhruba na tisíc dolarů.



Wow. Řekněme 10 tisíc lidí v jedné budově × 1000 USD = 10 milionů USD za padáky do jednoho mrakodrapu. Vybavení tří takových budov pak vyjde na miliardu korun. Tomu říkám obchod.




Do roku 2006 vyroste v Londýně nejvyšší budova Evropy. London Tower Bridge se 66 patry bude vysoký 305 metrů. Stát bude v Southwarku poblíž London bridge. Výstavba přijde na 500 milionu liber (26 miliard korun).



Včteně padáků, nebo s nimi zatím nepočítali?




Ministr chtěl ve sněmovně prosadit zákon, který by finančně přilepšil policistům. Ti mu ve své pracovní době přišli na pomoc. Před Poslaneckou sněmovnou stojí policejní vozy, policejní uniformy jsou nejen u vchodu, ale zaplnily i sněmovní galerii. Asi čtyřicet mužů v uniformách hlídá sám policejní prezident Jiří Kolář. (iDnes)



Přišli se kouknout, kdo jim nepřeje. Lakomci dostanou venku botičku.