Co najdete v jedenáctém čísle Reflexu?

Dnes vyšlo nové, už jedenácté letošní číslo Reflexu. Co v něm - mimo jiné - také najdete, si můžete přečíst tady...

Takže:

Foto
Newyorčané si místo, kde stála známá Dvojčata přezdili na 911. Jednak Anglosasové píší datum naopak, nejdříve měsíc, poté den, jednak 911 v metropoli světa vytáčíte, když potřebujete požárníky, policii nebo záchranku. Lidé, kteří na úklidu pracují, musí řešit naprosto unikátní problémy, jejichž specifiku pomohl Veronice Bednářové objasnit v Plzni narozený americký architekt Jiří Boudník. Tento veleúspěšný muž promluví i do budoucnosti místa, o níž se zatím žhavě diskutuje. Bude zde památník, ale jaký? Bude místo hrobem obětí, nebo zde opět vyrostou obchodní budovy? A do toho soud magnáta Larryho Silversteina s pojišťovnami o to, zda katastrofa byla jednou či dvěma pojistnými událostmi. Čím více peněz, tím více vyřešených problémů nejen na 911, ale v celém New Yorku.




Foto
Zpěvák kapely Support Lesbiens Kryštof Michal prozradí v rozhovoru s Petrem Vavrouškou mimo jiné i to, proč lze najít reklamy na Support Lesbiens na toaletách.




Foto
Pokud jsou pro vás atributy manažera plat nad sto tisíc, oblek od Bosse, vůz za milión a mobil i v kapse od trenýrek, přibrzděte. Tomáš Feřtek vám představí lidi, kteří žijí za pár tisícovek měsíčně, a přitom si co do řídicích schopností nezadají s panem Kulhánkem z Mladé Boleslavi. Neřídí samozřejmě prosperující továrny, ale třeba chráněnou dílnu pro lidi s handicapem. Máte-li pocit, že podobných projektů nám třeba méně než úspěšných fabrik, vězte, že Američané z neziskové asociace Ašoka, ony nadšence sponzorující, si to nemyslí.




Znáte Peta Watermana? Ne? A Kylie Minogueovou nebo 2Unlimited ano? Pak znáte i Peta, chlapíka, který do osmatřiceti neuměl číst, a přitom vydělával v popu milióny. V librách. Některé věci zkrátka chtějí talent.




Foto
Taky je vám šoufl, když někde narazíte na to, pro co už se vžil název „podnikatelské baroko“? Petr Volf vám v exkluzívní příloze ukáže, že se u nás občas staví i hezky a za rozumné peníze, které se dají i půjčit.