Na kluzké ploše

Já mám podezření, že tu naši "západní" civilizaci jiné kultury zlikvidovat nechtějí. jinak by to už dávno udělaly. (Samozřejmě nepočítám těch pár magorů, fanatickejch nebo placenejch, který střílej' a vyhazujou auta do vzduchu.)

Já mám podezření, že tu naši "západní" civilizaci jiné kultury zlikvidovat nechtějí. Jinak by to už dávno udělaly. (Samozřejmě nepočítám těch pár magorů, fanatickejch nebo placenejch, který střílej' a vyhazujou auta do vzduchu.)

Tak třeba tenhle tejden by byl ideální.

Třicet čtyřicet čísel sněhu a republika je rozložená jak lego.
Dobře mne pobavila Městská policie Prahy 6. Uzavře chodníky po obou stranách ulice a lidi, choďte kanálama. Nebo po vozovce, tak jak to občas děláváme při návratu z osvěžovny.
Zatímco v jiných částech Prahy strážci vzali do rukou lopaty a hrabla a pomáhali odklízet sníh, tak na šestce pobíhají s páskami - budiž - a pokutují řidiče za špatné parkování!
Já kdybych chtěl zlikvidovat tuto spotřební společnost, tak bych teď přestřihl pár drátů s elektřinou, spadly by nám počítače, vybily se mobily, netekla by teplá voda, nejely tramvaje a můžem se jít - v lednu - klouzat.
Ještě tak utáhnout pár kohoutků s ropou a plynem a vychcípáme tu jak králíci. (Bobe a Bobku, promiňte to přirovnání.)
Jenže co by s tou vylidněnou Evropou ti jiní národové dělali?
Nakonec by zjistili, že taky musej' odklízet sníh.
Anebo jdou na to možná rafinovaněji. Nač vyhlašovat svatou válku.
Stačí počkat, až se ta naše slavná vyspělá civilizace zahubí sama.



FEJETON