Paní Petra jede

Paní Petra jede

Paní Petra jede

Předsedkyni Sociálně demokratických žen Jindřišce Maršové, jistě výjimečné ženě plné skvělých sociálnědemokratických receptů, se nelíbí role Petry Paroubkové v předvolební kampani ČSSD. Bohužel je mimo.



Mladá manželka předsedy ČSSD Jiřího Paroubka, jeho někdejší tlumočnice se slabostí pro sexy mozky, často doprovází manžela nejen na partajní akce, kde dohlíží na správnou barvu jeho upnutých svetrů. Částečně s ním jela i na předvolební turné ke krajským volbám v roce 2008, v nichž ČSSD drtivě zvítězila se slogany pro volby parlamentní.


Během těhotenství nás Petra Paroubková navíc zásobovala kýčovitými blogy o manželově lidské ušlechtilosti a mužské pozornosti, které dost pravděpodobně psal guru mediální falše ČSSD Petr Dimun. Letos se předsedova manželka chystá na 60 až 70 předvolebních mítinků ČSSD. Bůh s námi.

Je to ten nejlacinější trik, který dají v Lidovém domě dohromady, jenže v případě ČSSD bohužel skvěle funguje. Skoro za ním cítím Paroubkovy americké experty, cynické mistry emocí; mladá, drobná, rozesmátá a přívětivá manželka, nyní navíc čerstvá matka, nasazuje pouličnímu řvounovi s veksláckou mluvou lidskou masku. V podstatě funguje jako humanizující pandán, svého druhu zjemňující krém na hrubé chlapské ruce.

Hloupější lidé to milují. Jako reportér jsem se zúčastnil několika Paroubkových předvolebních mítinků, kde měl po boku nejen manželku, ale i fenku Tonču. Lidem se zdálo, že nepřijel chladný a nabubřelý politik, ale jeden z nich, který na rozdíl od ostatních politiků dobře rozumí jejich životu.

Vůbec nevadí, že snobští Paroubkovi jejich často nuznými životy v podstatě opovrhují, jejich svět se totiž nachází v luxusním hotelu Kempinski, ve Vídni či v obchodech na londýnské Oxford Street.

Jsou dokonce tak hloupí, že radši nevidí, jak Paroubek jezdí v jedné šoférované limuzíně, zatímco jeho manželka v druhé. Nebo že Tonču ve skutečnosti často nosí řidič paní Paroubkové. Nevidí dokonce ani to, že se při odjezdu ještě před jejich zraky dopustí několika arogantních dopravních přestupků. Manželé Paroubkovi jsou prostě skvělí. Přivážejí naději a dávky za peníze jiných.