Father friendly zpravodajství

Father friendly zpravodajství

Father friendly zpravodajství

Blíží se Vánoce a s nimi spojené prázdniny a při této příležitosti přinášíme další father friendly místa, kde si společně užijí tátové i děti. Navštivte například naučný IQ Park nebo si zadovádějte v umělém vlnobití.

FATHER FRIENDLY AKCE - VÁNOČNÍ PRÁZDNINY




Nanovlákna v IQ parku
Liberec - IQ Park

IQ park nabízí velké množství populárně naučných atrakcí, které mají velkou zásluhu na popularizaci vědy a výchově mladých vědců. V současné době si zde můžete zblízka prohlédnout makrofotografie nanovláken. Nano vlákna zde nejsou jen ke zkoumání očima, můžete si je i vyrobit (a odnést domů) díky přístroji vyvinutému ve spolupráci s Technickou univerzitou v Liberci. V IQ PARKU se vaše děti dozví mnoho zajímavého hravou formou. Pokusy a názorné ukázky daleko předčí nudnou teorii.






Výstava stavebnice Merkur v Muzeu hl. m. Prahy
Na Poříčí 52, Praha 8
www.muzeumprahy.cz

Navštivte Muzeum hlavního města Prahy a vraťte se spolu s vašimi dětmi do období tvůrčího stavění z legendární stavebnice MERKUR. V expozici se nachází pohyblivá modelová železnice a spousty dalších sériově vyráběných modelů, sestrojených právě z této stavebnice. Mezi další vystavované stavebnice patří roudnický EDISON, pražský VAŠEK a volarský TRIX s obdobně geniálními tvůrci, jako byl tvůrce Merkuru Jaroslav Vancl.






Aquapalace v novém
www.aquapalace.cz

O svátcích a víkendech se můžete těšit do Vodního světa čestlického aquaparku. Pro tatínky s dětmi je zde nově k dispozici dětský koutek. Zatímco si rodiče budou moci nerušeně užívat sauny a plavání, o děti a jejich zábavu se postarají zkušení animátoři. Dětský koutek bude v provozu o víkendech a v době vánočních prázdnin od 19.12. do 31.12. od 11.00 – 20.00 hod. Pokud byste chtěli vyzkoušet vodní disciplínu aquazorbing, navštivte bazén s umělými vlnami po 20 hodině.






Za sněhem na hory
www.snehove-zpravodajstvi.cz

O tomto víkendu otevře většina českých lyžařských středisek své turnikety pro vyznavače zimních sportů. Díky mrazivému počasí se vlekařům daří zasněžovat sjezdovky, na kterých se sníh dle předpovědi udrží. Využijte volných dní a sníženého jízdného k prožití pohody na horách. Nechte se při výběru lokality a ubytování inspirovat našimi father friendly místy.











Staňte se součástí projektu Father Friendly – posílejte nám svoje tipy! Pište na vojtech.parizek@reflex.cz.