Mluví k vám Džordžíno

Mluví k vám Džordžíno

Mluví k vám Džordžíno

Předseda ČSSD Jiří Paroubek je muž nekonečna talentů. Jeden přesto vyčnívá: udělat z každé omluvy ještě horší urážku, z kamufláže průšvihu hotovou pohromu. Něco podobného se mu podařilo i v článku ve čtvrtečním Právu.



Vlastně nejde o článek, třetina strany s denunciačním textem je placenou inzercí. Stejně tak jistě není autorem prostoduché žumpy pouze Paroubek, jenž je pod ní podepsaný, ale i jeho mediální pucflek Petr Dimun, oficiálně šéf partajního marketingu. Je obdivuhodné, s čím vším přes hlavu dokáže tenhle ambiciózní mladík z Klášterce nad Ohří hrdě chodit po ulici a&#160nespadnout při tom do kanálu.


O co jde? Jednoduše řečeno se autorský tandem Paroubek - Dimun (PD) snaží naoko seriózně polemizovat se dvěma komentátory listu, Alexandrem Mitrofanovem a&#160Jiřím Hanákem, že Paroubkův politický styl nepatří, a to je má vlastní vsuvka, do Severní Koreji.
Jdou na to rafinovaně jako v TV detektivkách, cítíte za tím jemnou práci: kvůli psychologii nejdřív trocha podkuřování, poté waterboarding. „PP. Hanák a Mitrofanov, jinak nesporně dobří novinářští řemeslníci,“ začíná duo PD, načež pustí kohouty. „Nekňučím jako oni…. Uvedu z jejich bohaté tvorby…. A druhý výtečný levicový novinář…. A co druhý objektivní novinář v hezky napsaném článku o ČSSD pod inspirativním textem…..“

Sakra, to nemůžou v Lidovém domě pustit Dimunovi i jiný seriál než jen majora Zemana? Co třeba detektiva Tomsu, ten aspoň používal modernější jazyk. Člověku musí být týmu z Lidového domu až líto: čím úporněji se sápou ven z politického septiku, tím hlouběji do něj padají. Ruce pryč od nich dokonce dala i Kateřina Brožová, což je co říct.

Snad je v tom i smůla. Když Paroubka vezli na svatbu dvěstěkilometrovou rychlostí, spal podle svých slov na zadním sedadle, nevšiml si proto přestupku; když nás přesvědčoval, že nemá žádné divné kamarády, padl na křtu jeho knihy mrtvý mladý Kočka; omluvou za svůj povolební projev o&#160agentech-přisluhovačích se ještě víc zadupal do totalitního myšlení…
Možná v tom nebude jenom smůla.