Wilders nepromluví

Wilders nepromluví

Wilders nepromluví

Předseda nizozemské Strany pro svobodu Geert Wilders, jenž nemá moc rád islám, v Praze nevystoupí. Po Senátu se známého blonďáka lekli i majitelé paláce Aventis, kde měl mít přednášku Svoboda slova a&#160islamizace Evropy.



Je to smutná zpráva.
Svým způsobem lze pochopit majitele paláce; před publicitou upřednostnili starost o majetek. Nad Wildersem, žijícím ve vlastní zemi jako psanec pod permanentním policejním dohledem, visí islámská kletba fatwa, což občas nebývá sranda. Někdo méně tolerantní k západní svobodě slova a více tolerantní k bombám by mohl Alláha pomstít i v Praze.

Proč ale Wilderse odmítl Senát, kam jej pozval senátor ODS Jiří Obelfalzer, jenž zase nemá moc rád Lisabonskou smlouvu? Podle oficiálního vyjádření ODS, jejíž senátní předseda Přemysl Sobotka návštěvu zatrhl, prý překračují Wildersovy názory meze svobody projevu a prohlubují extremismus.

Ano, Wilders je trochu radikálnější: nizozemské muslimy chce poslat zpět domů, což pro většinu z nich znamená Nizozemsko, a současně zakázat Korán, podle něj knihu militantní nenávisti. Proč jej ale nenechat promluvit v&#160Senátu, který bývá svědkem džihádu proti nám všem zhruba pokaždé, kdy si některý ze senátorů vezme slovo?

Například ČSSD v Parlamentu denně beztrestně říká, že chce moje peníze dát svým voličům; navíc si sem stále volíme stranu, jež nás v rámci třídního boje vraždila. Wilders by zde působil jako posel tolerance. Muslimy chce zatím pouze exportovat, ne je věšet.

Wilders, stejně jako muslimští teroristé, reprezentuje pouhý zlomek společnosti. Jeho strana je však legální. Tím, že se jej politici snaží v rámci naivní politické korektnosti umlčet, jen pomáhají šířit jeho evangelium. Jako by zapomněli na Adolfa Hitlera. Kdysi ho znemožnili v Mnichově, a on se záhy s tanky vrátil pro celý svět.




K tématu:


Jiří Brož: PAGANINI POLITICKÉ PROVOKACE (Tištěný Reflex, 6. 2. 2008)
Nizozemský poslanec GEERT WILDERS si užívá světové proslulosti poté, co přislíbil v desetiminutovém filmu ukázat, že korán není zaprášenou starou knihou, ale "příčinou a inspirací pro dnešní netoleranci, vraždy a&#160terorismus". Nikdo zatím snímek neviděl, dokonce není jasné, zdali vůbec existuje.