Jídlo, sex a přírodní viagra | Reflex.cz
reklama
nahoru

Jídlo, sex a přírodní viagra

Pavel Maurer19. listopadu 2009 • 13:01
Jídlo, sex a přírodní viagra

Svou první ústřici jsem s lehkým přemáháním polkl krátce po sametové revoluci totálně omámený nabídkou nejslavnějšího londýnského obchoďáku Harrods. Nebudu vás nudit nekonečnými nabídkami veškerého zboží.

reklama

Svou první ústřici jsem s lehkým přemáháním polkl krátce po sametové revoluci totálně omámený nabídkou nejslavnějšího londýnského obchoďáku Harrods. Nebudu vás nudit oblečením, šperky a nekonečnými nabídkami veškerého zboží.

Teď píšu o sexu v jídle.

Jako ve snách jsem vrávoral gigantickou potravinovou sekcí, jež se nedá srovnat ani s nejodvážnějším snem o&#160uzených úhořích, pyramidách z karamelek a vodních fontánách z krabů a&#160chobotnic, které se zde každý boží den snědí a pak ráno postaví znovu z&#160čerstvých plodů moře.


O tom, že ústřice chutná a také trochu vypadá jako ženské přirození, se samozřejmě vykládá spousta báchorek, ale zkuste si ji někdy pořádně zblízka prohlédnout a pak se do ní zakousnout jen tak bez limetky a bez přísad! K zapití si připravte sklenku bílého vína (nejlépe chablis) a&#160zamyslete se, zdali na každém šprochu není pravdy trochu.

Čerstvá ústřice je nejen pro tyto vlastnosti vyhledávanou delikatesou. Ústřic je mnoho druhů a mají jako snad jediný živočich naší planety schopnost měnit během života několikrát za sebou své pohlaví, aby se vzájemně mohly oplodnit a pak zase fungovat jako matky. Ještě taková gurmánská rada - ústřice jsou nejkvalitnější pouze v měsících, jež ve svém názvu mají písmeno ,,r" (October, November ...). Jsou prý macatější.

Každý pokrm, když se skvěle připraví, však vypadá ,,sexy", že? Vypečená kuřátka, roštěnky, sulc ... Oči jedí první. Když je jídlo přitažlivé a když je pro vás připraví s láskou někdo, koho vy máte také rádi - není potřeba do něj strouhat roh z nosorožce ani cpát další rádobyafrodisiakální blbosti.

Trochu mne před lety zviklal Konstantin B. Plesky, šéfkuchař pověstné rybí restaurace La Cambusa, muž několika národností, jeden z nejlepších našich znalců ryb v kuchyni. Ten tvrdí, že se svými přáteli (všichni ve věku 60-70 let) několikrát osobně potvrdili nebývalé účinky po pozření čerstvých mušlí, které mají po celém vnějším okraji malé dírky jako perforaci. Zapomněl jsem jejich jméno, ale ten pán fakt zná moře a skvěle vaří, říkal tomu přírodní viagra. Věřím, že ví, o čem mluví. O to víc mne vyděsily stohy chilli papriček v zapadlém, ovšem velmi romantickém přístavu Amalfi poblíž italského Salerna. Bohužel, místní prodejci již neupřesnili, zda se to má rovnou pozřít, nebo raději vnějškově aplikovat. Já jsem je doma pro jistotu nasekal do omáčky ke špagetám a celá rodina byla spokojená.

Skončím tedy své krátké erotické zamyšlení bonmotem: ,,Jídlo je pro mnohé lidi druhou největší slastí v životě, pro jiné první."

Je pro vás jídlo první největší slastí v životě? Hlasujte v anketě na konci článku.









GASTROFOBIE ANEB MAURERŮV VÝBĚR PAVLA MAURERA
www.grand-restaurant.cz

Pavel Maurer


reklama
Nejčtenější komentáře
INFO.CZ
E15
Nejčtenější
Komentáře
reklama