Svatba X: JXD & Alex – ...tak už je to tady!

Svatba X: JXD & Alex – ...tak už je to tady!

Svatba X: JXD & Alex – ...tak už je to tady!

A sakra, jde do tuhého! V páté videokapitole našeho seriálu s kvapně blížícím se datem sňatku (14. září) dochází i na filosofické zamýšlení z hlediska strachu a věčnosti.

ZÁZRAK LÁSKY ALEX & JXD – REALITY SHOW REFLEXU







A DO PRČIC... aneb CO JEŠTĚ PSÁT?



Když jsem si nechal na hřbet ruky vytetovat „Alex“ a k tomu odpovídající čárový kód, pochopila moje milá, že je to nafurt, a zvážněla. A já, když jsem se podíval do diáře, zvážněl jsem také, neboť tento text dopisuji přesně 139 hodin před tím, než řeknu Alex to starobylé ANO.


Ano, mám strach. Mám strach říct ANO, a nenaznačuji tím, že mám v úmyslu to ANO neříct, ale chci jen přiblížit úzkost, která na mne pokaždé, když si uvědomím, jak se ten okamžik blíží, sedne.



Když Alex uviděla svoje jméno na mojí ruce, byla dva dny hodně voražená (rozuměj voprsklá) a pak zas ještě milejší než dřív. Asi jí v úplnosti došlo, o čem vlastně pro mě ten vztah je – a na jak dlouho ho vidím.


A její každodenní žertování na téma, že už brzo pojdu, nemůžu díky svému vzdělání chápat jinak než jako obranu. Nejpokročilejší, nejdospělejší formu obrany, která existuje, – totiž humoru; obranu před tím, že z pohledu jejího mládí skutečně objektivně brzy chcípnu. A mám ji o to radši.



Vyžádal jsem si povolení na výkop v CHKO, dostal ho, vzal si předsvatební dovolenou a kopu trilobity v léta vysněné jámě. A jako každý sběratel bych chtěl najít nejen rozplavené svlečky pro svůj výzkumný záměr (zajímá mne, jak se ti brouci svlékali z kůže), ale i něco celého do sbírky. Výzkum – tedy článek – jak vidno bude (viz obrázek trilobita).


Ale něco celého, co bych si dal do sbírky a o čem bych do smrti věděl, že jsem to našel těsně před svatbou, ne. Ani ťuk – po čtyřech dnech těžké práce s paličkou a majzlíkem. Že by svatba i trilobit bylo až moc štěstí najednou?


Ale ještě k té úzkosti: Jejím nemalým generátorem je i skutečnost, že tu svatbu díky PŘÍMÉMU přenosu zde na stránkách Reflex.cz uvidíte i vy. Pokud se tedy připojíte...


JXD




Sledujte dál rubrikuSVATBA X




Příště: SVATBA X V PŘÍMÉM PŘENOSU – připojte se zde v pondělí 14. 9. 2009 přesně v 1600.