Video: Jan Šibík „and his Iranian friends“

Video: Jan Šibík „and his Iranian friends“

Video: Jan Šibík „and his Iranian friends“

Spíš pouliční happening než nenávistnou demonstraci připomínají na záběrech Milana Šímy oslavy výročí islámské...

Spíš pouliční happening než nenávistnou demonstraci připomínají na záběrech MILANA ŠÍMY oslavy třicátého výročí islámské revoluce.
Jan Šibík v Teheránu fotil pro Reflex a také tu nacházel nové kamarády...










Související články:

FOTOREPORTÁŽ z oslav 30. výročí revoluce připravil JAN ŠIBÍK V ÍRÁNU (Reflex online, 25. 2. 2009)
Článek SLÁVA ÁJATOLLÁHŮM! najdete v Reflexu č. 8/2009.
Po osmé ráno zaplnily ulice Teheránu davy lidí. Odpoledne odhadnu jejich počet na půl miliónu, možná celý milión. Policie (jejíž loajalitu a sebevědomí podtrhují okázalé mercedesy) zastavila provoz, jenž v jiných dnech nepřetržitě dusí město. Má to výhodu. Chlubivý taxikář vám během hodin, které strávíte v nehybné koloně, může vypravovat o barech v severním Teheránu, kde se zaručeně pije alkohol (zakázaný na území celé země), o nevázanosti zdejší mládeže a doupatech neřesti – prostě sex, drogy (těch je tu požehnaně díky pašerácké cestě, vedoucí ze sousedního Afghánistánu) a rock and roll!


Causa ISLÁMSKÁ REVOLUCE a rozhovor Marka Hudemy s iránským diplomatem, který říká: USA SE MUSÍ ÍRÁNU OMLUVIT!, vyšly v Reflexu č. 6/2009.
Plánovaný americký radar a jeho údajné zaměření proti Íránu jsou jen vtip, tvrdí íránský chargé d'affaires v České republice MADŽÍD NILI. Mnohem více podle něj vadí vysílání Rádia Svobodná Evropa v perštině, ačkoli prý nemá v Íránu žádný vliv. A také postoj USA k jeho zemi.