Šilhání po bodu

Šilhání po bodu

Šilhání po bodu

Ten šok, když moje Slavia dostala v Londýně od Arsenalu sedm gólů! Když jsem procházel úzkým vchodem do našeho sektoru v červeném hledišti, ostrý paprsek světla se po několika krocích změnil v omračující panoramatický záběr fotbalového Edenu, kde i z dvacáté šesté řady vidíte, jestli se rozhodčí ráno holil. Klubovou hymnu Arsenalu The Wonder Of You z repertoáru Elvise Presleyho vystřídá znělka Ligy mistrů...

Ten šok, když moje Slávie dostala v Londýně od Arsenalu sedm gólů! Když jsem procházel úzkým vchodem do našeho sektoru v červeném hledišti, ostrý paprsek světla se po několika krocích změnil v omračující panoramatický záběr fotbalového Edenu, kde i z dvacáté šesté řady vidíte, jestli se rozhodčí ráno holil. Klubovou hymnu Arsenalu The Wonder Of You z repertoáru Elvise Presleyho vystřídá znělka Ligy mistrů, borci nastupují a slavnostní napětí mi v mrazivém večeru nadulo všechny kapsy bundy, jako bych se ocitl v prudkém větru. Řeknu vám, není to nepříjemné.


K zápasu jen krátce, referáty proběhly vším a probodaly mi srdce. Nelitovali ti, kdož se zalekli nelidské fronty před muzeem Madame Tussaud´s. Večer měli přece celých devadesát minut možnost pozorovat na trávníku jedenáct rozestavených voskových figurín, mezi nimiž běhali kanonýři (zejména Fabregas a Walcott) rychleji než smrt, která následuje po pádu ze sedmého patra. Lobotomie se nekonala.


Nebyla to podívaná pro ultra konzervativní typy. Jakmile jsme si zvykli na určitý stav a začali jím měřit míru blížící se ostudy, hned se zase změnil. 7:0! Nepočítaje muzikál Golem, byla to první kulturní akce, jejíž konec jsem si snažně přál bez ohledu na výši vstupenky. Fanoušci okolo mě byli v šoku jako po čím dál těžší autohavárii. Až v závěrečném finále se anglickým fanouškům (na rozdíl od fotbalistů) zželelo Čechů a uznale, z výšky svého stavu, tleskali jejich sympaticky donkichotskému povzbuzování. Díky stejné barevné kombinaci obou klubů došlo k červenobílému, nečekanému splynutí obra s trpaslíkem.


Nadešel čas jít se ožrat.












Reportáž z Londýna najdete v Reflexu č. 44, který vychází 1. listopadu.


Foto a video Marek Tesař


Foto
Foto

Foto
Foto

Foto
Foto

Foto
Foto

Foto
Foto