Týdeník Reflex přijede do Jihlavy

Ve čtvrtek 9. září 2004 otevře v Jihlavě týdeník Reflex třetí výstavu, tentokrát na téma „Na vlastní kůži“, kterou pokračuje projekt k patnáctému výročí založení časopisu.



Třetí z cyklu výstav „Causa Reflex, 15 let časopisu“ bude věnována tomu, co zažili reportéři Reflexu na vlastní kůži a co poté zprostředkovali svým čtenářům. Výstava ukáže Českou republiku zachycenou jinýma očima. Její návštěvníci dále uvidí, jak žijí menšiny a jak se mění naše země, prohlédnou si reportáže z míst, kam nikdo nechodí dobrovolně a rád, i reportáže z míst, kam naopak putují tisíce lidí. Na expozici se návštěvníci můžou přesvědčit, že Reflex nezavírá oči před propastmi společnosti a že jeho reportéři požadují dodržování zákonů a varují před úřady i před cenzurou. Výstava „Na vlastní kůži“ zaplní až do konce roku prostory Galerie hotelu Gustav Mahler v Křížové ulici v Jihlavě. A kromě aktuální výstavy, jež bude mít v metropoli Kraje Vysočina premiéru, Reflex představí v Galerii Gustav Mahler i ty předcházející, které časopis v létě uvedl v Karlových Varech (Reflex a film) a Českých Budějovicích (Reflex a hudba).

Záštitu nad výstavou laskavě převzal primátor města Jihlavy Ing. Vratislav Výborný. Slavnostní vernisáž se bude konat ve čtvrtek 9. září od 17 hodin a veřejnost je na ní srdečně zvána.

Na vernisáži připravujeme diskusní podvečer s projekcí dokumentárních filmů a s těmi, kteří časopis v redakci připravují, v tomto případě s Jiřím X. Doležalem, Petrem Volfem, Janem Zvelebilem, Veronikou Bednářovou a dalšími. Na vernisáži zahraje také DJ Kaya z pražského Radia 1. V den zahájení výstavy pak v centru Jihlavy proběhne hapenning, při němž na Masarykově náměstí předvede v praxi ukázky svých prací tetovací salon, ve kterém si ti odvážnější budou moci nechat vyvést libovolný motiv doslova „na vlastní kůži“ (samozřejmě jen takovou technikou, která z kůže v krátké době zase zmizí).

Výstavu „Na vlastní kůži“ je možné vidět od 9. září do konce letošního roku v Galerii hotelu Gustav Mahler, Křížová 4, Jihlava, od pondělí do pátku vždy od 8.30 do 16.00 hodin.

Harmonogram výstav:
Reflex a film – Karlovy Vary (červenec 2004)
Reflex a hudba – České Budějovice (srpen 2004)
Na vlastní kůži - Jihlava (září 2004)
Reflex a drogy – Plzeň (říjen 2004)
Reflex a komiks – Brno (listopad 2004)
Sex a tabu – Ostrava (prosinec 2004)
Místa, kam vstoupil Reflex – Hradec Králové (leden 2005)
Lidé Reflexu – Zlín (únor 2005)
Tváře Reflexu – Liberec (březen 2005)
Reflex a alternativní svět – Olomouc (duben 2005)
Společná výstava – Praha (květen-červen 2005)