Výstava "Causa Reflex" doputovala do Českých Budějovic

Druhou výstavou, tentokrát na téma „Reflex a hudba“ pokračuje projekt k patnáctému výročí založení časopisu Reflex, jejíž vernisáž proběhne 5. srpna 2004 v Českých Budějovicích. Cyklus deseti tematických expozic začal své putování po městech České republiky v červenci v Karlových Varech. Seriál vyvrcholí příští rok v květnu a červenci společnou výstavou v Letohrádku královny Anny na Pražském hradě.


Vernisáž výstavy „Reflex a hudba“ obohatí svým vystoupením blues-rocková zpěvačka Irena Budweiserová. V rámci doprovodného programu se 18. srpna představí na akustickém dvouhodinovém koncertu skupina Neřež. V úterý 10. srpna se v prostorách výstavy uskuteční debata hudebních kritiků Honzy Dědka, Milana Tesaře (oba Reflex), Jany Kománkové (Radio 1), Ondřeje Bezra (Mladý svět) a Michala Bystrova na téma „Současná česká populární hudba“, na kterou naváže „Poslechová diskotéka“ Jana Rejžka. Na výstavě budou kromě fotografií na téma Hudba na obálkách Reflexu, Reflex na hudebních festivalech nebo Hudebníci objektivem Reflexu, i videoukázky či záznamy vybraných rozhovorů Honzy Dědka a Milana Tesaře s osobnostmi české i světové hudby.
„Cyklem „Causa Reflex, 15 let časopisu“ chceme představit náš časopis tak, jak se za dobu své existence spolupodepsal na kulturním i myšlenkovém dění naší země, jaký otisk zanechal v myslích svých čtenářů – ať již tématy, která nastolil, fakty, jež objevil, či kulturními
a společenskými počiny, které inicioval. Pro každé město, ve kterém naše expozice v průběhu roku budou, navíc připravujeme doprovodný program a diskusní odpoledne. Naši čtenáři i ostatní zájemci se při nich budou moci potkat s lidmi, kteří pro ně Reflex připravují,“
dodává k putovnímu cyklu výstav šéfredaktor týdeníku Petr Bílek.
Výstavu „Reflex a hudba“ je možné vidět od 5. srpna do konce prázdnin v Galerii Pod kamennou žábou na Piaristickém náměstí v Českých Budějovicích, od pondělí do neděle vždy od 13.00 do 17.30 hodin.
Komorní galerie Pod kamennou žábou vznikla roku 1995 v interiérech bašty dochovaného středověkého opevnění z 15. století v centru Českých Budějovic. Galerie sousedí s bývalým klášterem a slouží pro pořádání výstav současného výtvarného umění, divadelních představení a koncertů. Vystavují v ní mimo jiné oblíbení autoři z regionu - kreslíř a sochař Štěpán Mikuláš Mareš, malíř Josef Synko, fotograf Zdeněk Stolbenko a další.

Harmongram blížících se výstav:
Reflex a film – Karlovy Vary (červenec 2004)
Reflex a hudba – České Budějovice (srpen 2004)
Na vlastní kůži - Jihlava (září 2004)