Reflex č. 28

Krize vlády - ve skutečnosti jde spíše o krizi v jedné straně, kde nedávno proběhl malý převrat. Herečka Ivana Chýlková přišla na rozhovor mimo jiné kvůli své nejnovější roli - Madame Melville. Bosenskosrbský student Gavrilo Princip zastřelil následníka rakouského trůnu Františka Ferdinanda d'Este a začalo dvacáté století. Rachid Taha přivedl opět Akropoli do stavu tanečního šílenství.

Foto





Převrat na pokračování
Krize vlády, takový je ustálený titulek televizního zpravodajství, když se referuje o vytváření nové vládní sestavy. Ve skutečnosti jde spíše o krizi v jedné straně, kde nedávno proběhl malý převrat. Jako každý vnitrostranický zvrat následoval i tento po neúspěchu ve volbách, tentokrát evropských, které pro sociální demokraty znamenaly nejhorší volební výsledek od roku 1992. ČSSD se jakoby obloukem ocitla na svém počátku, kdy vůbec zápasila o vstup do Parlamentu. Povolební vývoj nakonec nabral dynamiku, kterou nikdo nečekal.


Vím, co nechci
Mluvila jasně, vtipně a vyrovnaně. Herečka IVANA CHÝLKOVÁ (40), představitelka silných, emancipovaných žen, ale také fatální hrdinka a skvělá komediální herečka, je ve velké pohodě. Na rozhovor přišla mimo jiné kvůli své nejnovější roli - Madame Melville. Ve stejnojmenné hře totiž jako francouzská profesorka literatury svede svého sedmnáctiletého amerického studenta.


Konec starých časů
Ještě v červnu nikoho ani v nejmenším nenapadlo, že by mohlo být něco jinak. Pak zastřelil bosenskosrbský student Gavrilo Princip následníka rakouského trůnu Františka Ferdinanda d'Este a začalo dvacáté století. Čtrnáct let po roce 1900. Koneckonců ani Ježíš se nenarodil v roce nula.


Zprávy z harému
Luxusním obchodním centrem al-Rashid Mall v saúdskoarabském Chubáru se procházela prdelatá Američanka, která svých 150 kilo nemohla zakrýt ani největší stanovitou abajou. Několikakarátové diamanty zuřivě blýskaly na jejích rukou a uších. Metr za ní se prohýbal její houseboy pod nákladem balíků, balíčků, tašek a kufrů a za nimi cupitala filipínská služka s malou pihovatou Američankou a kočárkem.


Rebel s příčinou
Když alžírský zpěvák RACHID TAHA (46), žijící dnes ve francouzském Lyonu, před lety poprvé vystoupil v přeplněné pražské Akropoli, doslova na pódium vhodil svůj hrubý hlas, tělo a duši. Jednu přítomnou, severoafrickou hudbou dosud nepolíbenou dívku to pak přivedlo k napsání diplomové práce na téma alžírský rai. Letos v květnu se vše opakovalo. Akropoli Taha opět přivedl do stavu tanečního šílenství. Na chystaném festivalu Colours of Ostrava (9. - 11. 7.) chystá repete.