Reflex č. 27

Náš reportér Milan Tesař okusil fotbalové fandovství na vlastní kůži. Slavný italský herec Franco Nero ví, proč se točí špatné filmy. Dopravní podnik jako každý rok rozkopal Prahu na vrcholu turistické sezóny. Filmy, které si na letošním Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary nesmíte nechat ujít. Královéhradecký herec Lubor Novotný je druhý Lábus. Proč je Leoš Janáček šťastnější ve světě než doma?

Zde najdete kompletní obsah čísla 27 s články k přečtení.


Po kliknutí se obsah čísla otevře v novém okně. Celý časopis je samozřejmě přístupný také z archívu tištěného Reflexu v hlavním menu.


Foto






Foto
Občané této země dostali horečku. Například teď vám bude vyprávět svůj příběh vysoký blondýn s velkou hlavou a chronickou skoptofobií, nutkavým pocitem, že přitahuje pozornost, člověk, jenž se celý život hystericky bránil tomu, aby byl s kýmkoli identifikován, který na sobě nikdy neměl tričko s nápisem ani placku oblíbené hudební skupiny. A přesto si tento pošetilec náhle cpe na mnichovském letišti přes hlavu fotbalový dres, a jakmile zahlédne Němce v dresu, strašlivě mu začne řvát do obličeje: ČE-ŠI, ČE-ŠI, ČE-ŠI ... Více v reportáži Milana Tesaře.

Foto
Hrál ve sto padesáti filmech, ale vždycky hlavně sebe, celý život slavný, až dnes doceněný. Myslete si, co chcete, ale Franco Nero (62) je legenda evropského filmu. Víte to vy, vím to já a ví to i Quentin Tarantino. V předvečer premiéry filmu Post coitum jsem byl vystaven takové dávce italského charismatu, že jsem se z toho vzpamatovával několik dní ... Rozhovor vedl Tomáš Baldýnský.


Foto
Pražský dopravní podnik s přicházejícím létem tradičně rozkopal ulice. Proč se tramvajové tratě opravují v době vrcholící turistické sezóny a jakým způsobem dopravní podnik vybírá místa, která se na mnoho týdnů stanou pro cestující opravdovým peklem? Problémem se zabýval Jan Potůček.

Foto
Nevíte, které filmy na letošním karlovarském filmovém festivalu si nesmíte nechat ujít? O kterých se budete bavit ještě ve dvě ráno pod či nad thermalovským bazénem? Přesně vám je určen tento festivalový jídelníček. Vybrali jsme dvacet dva filmy, které najdete v programu letošního, 38. ročníku festivalu a jež by mohly patřit do kategorie "best of".


Foto
Kdyby Praha neměla Jiřího Lábuse, musela by angažovat hradeckého herce jménem LUBOR NOVOTNÝ (39). Ostatně když prvně vystupoval se Studiem Hořící žirafy v hlavním městě, vykřikl v hledišti Marek Eben: "Oni mají Lábuse!" A to netušil, že o několik let později ztvární tento herec Lábuse v Goldflamově hře Písek a ve znělce k letošnímu ročníku karlovarského festivalu si zahraje jednu z hlavních rolí; možná že už se herci ze Studia Ypsilon v lázeňském městě okoukali. V rozhovoru s Honzou Dědkem...

Foto
Sto padesát let od narození Leoše Janáčka (3. 7. 1854 - 12. 8. 1928) začíná být jeho operní, symfonická i komorní tvorba předmětem pozornosti na celém světě. Co je příčinou a proč nedošel stejného uznání v českých zemích? Cause se věnoval Milan Uhde.