Reflex č. 25

Eskapádám je konec, zpěvák Richard Müller už chystá jen muzikantská překvapení. Moravské městečko má přímé letecké spojení s Antverpami. Vladimír Železný rekapituluje své spory. Dosavadní kariéra českého fotbalového útočníka má pohádkové parametry. Co se seběhlo s krávou na místě smíchovského tanku. Portrét muže, jenž začal hledat SuperStar, a co z toho povstalo.

Zde najdete kompletní obsah čísla 25 s články k přečtení.


Po kliknutí se obsah čísla otevře v novém okně. Celý časopis je samozřejmě přístupný také z archívu tištěného Reflexu v hlavním menu.
Foto







Foto
I příležitostný čtenář novin musel před několika lety nabýt dojmu, že si Richarda Müllera (42) vzalo peklo, že je s ním nadobro amen. Z výborného zpěváka a citlivého textaře se v očích veřejnosti stal přes noc propagátor drog, exhibicionista, obscénní provokatér, rozbíječ rodiny. I když se zpěvák po několika letech zvedl a natočil výborné album, je jeho osud přiléhavým příkladem, jak přehledně a čistě vypadají ze stránek bulvárních plátků cesty do zapomnění a jak těžké je nedojít po nich až na konec. Rozhovor vedl Milan Tesař.

Foto
Moravská víska. Věruš dokončuje oběd, když zazvoní telefon. Volá Jiřka, provdaná do Prahy. "Mami, nemohla bys odpoledne pohlídat Jarouška?" "Jiři, to je pech, ale mám večer pozvaný ženský." "Mami ... To stihneš." "Tak jo, Jiři, ale v půl desátý musím být zpátky." "Budeš. Dík, mami." Věruš sedá na kolo, přes pole je to na letiště chvíli. Stíhá spoj před druhou, v půl třetí ji Jiřka vyzvedává v Praze. Večer ještě nestačil manžel Jarda nakrmit králíky a Věruš si na letišti vyzvedává kolo. Přes pole deset minut, než přijdou ženské, stačí zalít rajčata. Více v reportáži Radka Bajgara.

Foto
Jako ředitel Novy neposkytoval rozhovory často. Že jste jich s ním četli v poslední době vícero? Nemá už po ruce polední kazatelnu a kandidoval přece do Evropského parlamentu. Rétoricky stále zdatný, přesvědčivý a stále dobře lavírující na hranici pravdy a nepravdy. VLADIMÍR ŽELEZNÝ (59). V rozhovoru s Janem Potůčkem.<br />




Foto
Dějiny našeho fotbalu podobný příběh nezaznamenaly. Jan Koller (31) byl ještě coby dorostenec výtečným brankářem. Pak však usoudil, že střílet góly je zábavnější. To už měřil dva metry, což je pro fotbalistu spíš přítěž. Hrál okresní přebor, chvilku divizi a pak se opět mezi amatéry vrátil. Nikam se necpal, ale jak v životě, tak ve fotbale mu šťastné náhody až neuvěřitelně nadbíhaly. Jeho cesta z okresního přeboru Písecka vedla přes českou, belgickou a německou nejvyšší soutěž do Ligy mistrů a zpočátku na ní překonával dost překážek. V příštích dnech by měl být Dino, jak mu začali přezdívat kdysi ve Spartě, jednou z opor naší reprezentace na mistrovství Evropy v Portugalsku. Causu připravil Pavel Kovář.

Foto
Hoši, kteří osmého června demonstrativně rozmlátili krávu s číslem 23 a rudou hvězdou, stojící na místě, kde kdysi stával tank stejného čísla, mě přesvědčovali, že nejsou mimopražskými vandaly, ale angažovanými občany. Jejich čin ale nelze chápat jinak než jako ejakulaci omezeného maloměšťáctví. Problém perem Jiřího X. Doležala.




Foto
"Popové hvězdy jsou dnes zboží, nikoliv muzikanti. Jejich potenciál spočívá v prodejnosti médiím, nikoliv v jejich hlasovém rozsahu," zní evangelium nejúspěšnějšího britského manažera od dob Briana Epsteina, skutečného génia jménem SIMON FULLER (44). Konečně někdo pochopil, že hudba není víc než spotřební zboží - dobře zabalený a zpropagovaný produkt je dnes víc než ten nejchytlavější hit. A tak přišel na svět dívčí kvintet Spice Girls či televizní seriál o hudební skupině S Club 7. Jenže i ta nejlépe smluvně upsaná kapela se může rozpadnout. Proto vznikl úžasný projekt, který vydělává na pouhé iluzi slávy - zpěváčci jsou tak snadno zaměnitelní, každý rok se staří zapomínají, noví přicházejí a celý svět je touto reality show fascinován. V Anglii se jmenuje PopIdol, za oceánem AmericanIdol, u nás Česko hledá SuperStar. Fenomén očima Honzy Dědka.