Reflex č. 47

Tentokrát si budete moci přečíst rozhovor s hudebním skladatelem Kryštofem Mařatkou, poznáte osud muže, který kývnul lichvářům, dozvíte se, jaké jsou vyhlídky na pracovním trhu, přečtete si vzpomínky významných osobností na den, kdy byl zavražděn John Fitzgerald Kennedy nebo portrét fotografa Helmuta Newtona ...

Zde najdete kompletní obsah čísla 47 s články k přečtení.


Po kliknutí se obsah čísla otevře v novém okně. Celý časopis je samozřejmě přístupný také z archívu tištěného Reflexu v hlavním menu.
Foto






Foto
Hudební skladatel Kryštof Mařatka je vnukem Josefa Mařatky, jednoho ze zakladatelů moderního českého sochařství. Rozhodně to však nebyly jen rodinné umělecké geny, co způsobilo, že dnes žije ve Francii, kde se vážnou hudbou uživí na volné noze. Rozhovor s ním vedl Petr Volf.




Foto
Příběh muže, jenž se upsal lichváři, vám umožní udělat si velmi názornou představu, jak to u nás chodí v jistých sférách byznysu. Více Radek Bajgar.





Foto
Za poněkud výhrůžným titulkem se skrývá velice užitečný rozhovor pro každého, kdo chce v budoucnu zlepšit své postavení a nemá řekněme ideální vzdělanostní předpoklady. O pracovním trhu si s Pavlem Komárkem povídal Tomáš Feřtek.



Foto
Osobnosti jako Václav Klaus, Madeleine Albrightová, Miloš Forman, Václav Bvělohradský či Brigitte Bardotovávzpomínají na okamžik zavraždění JFK a dobu před tím i po tom. Připravila Veronika Bednářová.




Foto
Zpráva o Helmutu Newtonovi v Praze, ovšem v roce 1988. Na současné retrospektivní výstavě prací mondénního fotografa v Praze o ní nenajdete ani zmínku. Portrét Helmuta Newtona přináší Petr Volf.