Reflex č. 45

Od října platí na olomouckého Univerzitě Palackého Kodex mediálního chování. Češka Dominique Applová pracuje v Silicon Valley, Daniel Bartek zase patří mezi výrazné postavy v českém reklamním byznysu. Jak jsem se sžili se supermarkety? Causa Karel Kosík a spousta dalšího čtení.

Zde najdete kompletní obsah čísla 45 s články k přečtení.


Po kliknutí se obsah čísla otevře v novém okně. Celý časopis je samozřejmě přístupný také z archívu tištěného Reflexu v hlavním menu.
Foto






Foto
Na Univerzitě Palackého v Olomouci platí od října Kodex mediálního chování. Snaha prorektorky Hirschové o odlišení soukromých názorů od oficiálního stanoviska školy sklouzla do potlačování svobody slova. Více Lukáš Kašpar.

Foto
Z rozhovoru s designérkou Dominique Applovou vystupuje příběh české dívky, která po příchodu do USA v devatenácti letech spávala po squatech a dnes pronikla do kruhů určujících trendy počítačového průmyslu. S Dominique Applovou rozmlouvala Veronika Bednářová.

Foto
Jeden ze šéfů komunikační agentury Ogilvy Daniel Bartek chce napsat knihu o katolické církvi. Daleko víc než její duchovní poselství jej zaujala její strategie: nabízí prý produkt pojištění s posmrtným plněním. Více Michal Komárek.


Foto
Reportér Reflexu Radek Bajgar se rozhodl, že prozkoumá nákupní katedrálu zevnitř. Co objevil, je prostor ovládaný strohou racionalitou, propočtem a silou, kde není místo pro jakýkoli jiný lidský projev.

Říká se jim osmašedesátníci, sami sebe nazývali reformními komunisty. Pro dnešní generace jsou monstry rozluštitelnými z politiky a ekonomie, kde na celé čáře prohrávají s muži, již do Česka vnesli kapitalismus bez přívlastků. Příběh jednoho z nich ukazuje, že oproti současnému establishmentu vynikali především odvahou. Causou Karel Kosík se zabýval Pavel Taněv.