Reflex č. 41

V tomto čísle si přečtete reprtáž z natáčení nového filmu Jana Hřebejka Horem pádem, rozhovor s fotografem Antonínem Kratochvílem, reportáž o neplatičích z Litvínova a Mostu, analýzu o digitální televizi a spoustu dalších článků.

Zde najdete kompletní obsah čísla 41 s články k přečtení.


Po kliknutí se obsah čísla otevře v novém okně. Celý časopis je samozřejmě přístupný také z archívu tištěného Reflexu v hlavním menu.
Foto






Foto
Jan Hřebejk po Pelíšcích, Musíme si pomáhat a Pupendu konečně natáčí film ze současnosti. Reportáž z natáčení přináší důkazy, že se máme na co těšit. I vhodný anglický titul už byl nalezen, není jím ale Helter Skelter z titulku. Více Honza Dědek.

Foto
Fotograf Antonín Kratochvíl je letošním dvojnásobným laureátem World Press Phota. V rozhovoru s Petrem Volfem prozradil, že za silou jeho humanistických fotografií se skrývá i jeho životní zkušenost outsidera a bezdomovce.

Foto
Radnice v Mostě a Litvínově mají úplně stejné starosti jako ve Slaném: notorické neplatiče nájemného převážně romského původu. Vzájemná bezradnost ústí ve vytěsňování problematických rodin na okraj – symbolicky i fakticky. Informuje Petr Holec.


Foto
Reportáž Veroniky Bednářové ze Silicon Valley přibližuje poněkud nenormální komunitu: lidi geniálně nadané v oblasti počítačové techniky. Člověk zde na každém kroku zakopává o nejbližší technologickou budoucnost.


Foto
Představa bezplatné kabelové televize a dvaceti až třiceti vesměs kvalitními programy dojde svého naplnění během pár let. Co to udělá s Nováky, se zatím neví, mnohem zajímavější je seznámit se s principem jejího působení a fungování. Analýzu přináší Jan Potůček.