Reflex č. 35

Reportér Michal Komárek navštívil v okolí Slavkova místo, kde vyroste obří radar pro bezpečné navádění letadel NATO. Majitel "továrny na obrazy" Mark Kostabi přijel na Pražské bienále. Aktuální a upřímný pohled z Libérie přináší televizní reportér Marek Vítek a fotograf Jan Šibík. Lukáš Kašpar se zabýval causou Arnolda Schchwarzeneggera.

Zde najdete kompletní obsah čísla 35 s články k přečtení.


Po kliknutí se obsah čísla otevře v novém okně. Celý časopis je samozřejmě přístupný také z archívu tištěného Reflexu v hlavním menu.

Foto





Nedaleko slavkovské Mohyly míru se staví obří radar pro bezpečné navádění letadel NATO. Některé okolní obce začaly v pokročilé fázi stavby protestovat, neboť jsou přesvědčeny, že poškodí zdejší cestovní ruch. Více Michal Komárek.




Foto
Nedávno skončeného Pražského bienále se zúčastnil rodilý Američan estonského původu Mark Kostabi, který má v New Yorku „továrnu na obrazy“. Netají se tím, že pracuje pro globální trh. Informuje Kateřina Bečevová.






Foto
Právě utlumený konflikt v Libérii zachytil svým fotoaparátem Jan Šibík. Velmi zasvěcenou, a zároveň emotivní zprávu, o tom, jak to teď v Libérii vypadá, podává televizní reportér Marek Vítek.






Foto
Muzikant a výtvarník zazářil před čtvrtstoletím na prvním albu kapely Marsyas. Pak emigroval a po návratu se nejvýrazněji připomenul skladbou Medvídek. Ani ta mu však cestičku v poněkud divokém českém show businessu neumetla, jak konstatuje Honza Dědek.





Foto
Druhdy nejlepší kulturista světa se pokusil o krok do politiky. Článek jej představuje jako racionálního manažera vlastního osudu. Causu Arnold Schwarzenegger připravil Lukáš Kašpar.