Reflex č. 35

Herec Miloš Kopecký miloval léto a v tom letošním by se dožil osmdesátin, muzikant Mike Oldfield pozval Honzu Dědka do svého honosného sídla z osmnáctého století, je tu obava, že při vytopení pražského metra došlo k požkození tunelu pod vltavským dnem... Přečtěte si nové číslo časopisu Reflex.



Zde najdete kompletní obsah čísla 35 s články k přečtení.


Po kliknutí se obsah čísla otevře v novém okně. Celý časopis je samozřejmě přístupný také z archívu tištěného Reflexu v hlavním menu.



Foto




Foto
Většina z nás má v dobré paměti, co postihlo obec Metly, i to, co z jejich katastrofy „vytěžila“ elektronická média. Radek Bajgar analyticky přesným mapováním katastrofy našel úplně jiné viníky než chlapy, kteří v osudné noci řešili, jestli už, nebo ještě nevypouštět. Jsou jimi všichni, kdo při dlouhodobé proměně okolních rybníků na velkochovy ryb nedotáhli svou zodpovědnost až do nutných konců.

Foto
Honza Dědek vyrazil do staré dobré Anglie, aby vyzpovídal veleúspěšného multiinstrumentalistu Mika Oldfielda. Nestačil se divit, jaké že novinky autor slavného projektu Tubular Bells chystá: Zvony budou natočeny znova. Jinak? Ne. Znova. A basta.


Foto
Z velké vody v Praze dělá všem největší strarosti ta, která natekla do metra. Že za jejím obrovským množstvím je něčí pochybení, je už téměř jisté. Avšak, jak dokazuje Pavel Kovář , ještě horší jistotou - nejistotou je podezření na poškození tunelu pod vltavským dnem.

Foto
Herec Miloš Kopecký, jenž by v těchto dnech slavil osmdesátiny, nejraději trávil léto ve vesnici nedaleko Českých Budějovic. Od Pavla Kováře se dozvíte, že se zde Mistr dokonce i po čtvrté, naposled, velmi úspěšně a nepříliš veřejně oženil.




Foto
Nezatopeným Pražákům nadávajícím na výpadky veřejné dopravy by velmi prospěla lekce jménem Karlín. Slovo úklid zde má úplně jiné konotace než tradiční sobotní rejdění s luxem po obýváku. Veronika Bednářová vás o nich bude velmi sugestivně informovat.