Nedůvěra - Msta: takové je skóre uplynulých dní

Ředitel ČT Jiří Balvín působí ve své funkci na základě neplatného jmenování, bývalá předsedkyně Unie svobody-DEU Hana Marvanová je mnoha poslancům trnem v oku. Zajímá vás, jak se vyjádřil šéf ODS Václav Klaus o premiéru Špidlovi?

Pondělí 5. srpna


Právníci nevědí, zda Balvínovy smlouvy platí

Právníci se nemohou shodnout v názoru na to, jaký praktický dopad by měl verdikt soudu, podle kterého bylo jmenování Jiřího Balvína ředitelem České televize neplatné.
Obvodní soud pro Prahu 4 ve středu 24. července rozhodl, že usnesení Rady ČT z loňského října, kterým byl Balvín jmenován generálním ředitelem, je neplatné. Soud takto rozhodl na návrh jednoho z neúspěšných kandidátů na tuto funkci Evžena Hlinovského. Sociolog Hlinovský pracuje jako vědecký pracovník v Mnichově. Z boje o ředitelský post byl vyřazen, protože nedodal radě své lustrační osvědčení a další dokumenty.
(Zdroj: www.ihned.cz)

Více informací k této události najdete např. zde.



Zapomeňme tedy na to, co Jiří Balvín ve své funkci vykonal? Na to se ale vážně zapomenout nedá.



Úterý 6. srpna


Kauza „Marvanová“ ohrožuje vládní koalici

Poslanecká sněmovna opět nezvolila bývalou předsedkyni Unie svobody-DEU Hanu Marvanovou do čela mediální komise. Vládní koalice se tak ocitla zřejmě v první vážnější krizi. Předseda poslaneckého klubu US-DEU Karel Kühnl obvinil koaliční partnery z porušení koaličních dohod.
Obsazení postu šéfa komise unionistou je součástí koaličních dohod. Kühnl řekl, že situaci považuje za vážnou. I Marvanová považuje své nezvolení za porušení koaličních dohod. Dodala, že příště už na tuto funkci kandidovat nebude. Jediným zástupcem unie v mediální komisi je ale ona.
(Zdroj: www.lidovky.cz)

Více informací k této události najdete např. zde.



Že by msta poslanců za snahu Marvanové podpořit vznik parlamentní vyšetřovací komise?



Středa 7. srpna


Odvolaný velvyslanec Přibík zvažuje žalobu na Kavana

Odvolaný velvyslanec v Pákistánu a Afghánistánu Petr Přibík zvažuje žalobu na bývalého šéfa české diplomacie Jana Kavana. Není podle něj pravda, že nepřipravil ve svém působišti volby, a porušil tak zákon, jak uvedl Kavan. "Když o mně někdo v pětašedesáti prohlásí, že porušuji zákony, tak si to opravdu nemohu nechat líbit," řekl Přibík. Zdůraznil, že volby pro české občany v Pákistánu se uskutečnily. Kavan uvedl, že vládě podal návrh na odvolání Přibíka na základě doporučení personální rady.
Přibík zopakoval, že ho dosud nikdo neinformoval o důvodech odvolání. Velvyslanec, který je nyní na dovolené v Praze, hovořil v pátek a v pondělí s náměstky, kteří mu však podle něho důvody nevysvětlili. Přibík má skončit v Pákistánu ke konci roku. Že má odejít, jeho spolupracovníci zjistili, když na misi přišel životopis jeho nástupce. Má se jím stát Alexandr Langer z ministerstva zahraničí.
(Zdroj: www.ceskenoviny.cz)

Více informací k této události najdete např. zde.



Petr Přibík za medializování svého případu jistě nedostane žádnou velkou pochvalu.



Čtvrtek 8. srpna


Špidla je arogantní zločinec, řekl Klaus

Je krátce před půl sedmou večer a konečně končí rozvleklá destihodinová poslanecká diskuse nad textem vládního prohlášení. V tu chvíli premiér Vladimír Špidla může konečně říci: "Jménem koaliční vlády vás žádám o důvěru." Atmosféra v Poslanecké sněmovně v tu chvíli začíná houstnout a to i navzdory ujišťování koaličních stran, že všichni ruku pro vládu zvednou. Nastává chvíle, na kterou nový kabinet netrpělivě čekal celý den.
…"Špidla je ten nejarogantnější zločinec," nechává se nahlas slyšet šéf ODS Václav Klaus ve společnosti stranických kolegů. Zjevně se mu nelíbí, že si Špidla z drtivé kritiky programového prohlášení ze strany ODS příliš nedělá. Špidla si totiž záplavu výhrad vyložtil tak, že je vládní dokument vyvážený.
(Zdroj: www.idnes.cz)

Více informací k této události najdete např. zde.



Právě arogance však nebývá autorovi tohoto Špidlova označení vůbec cizí…



Pátek 9. srpna


Nový vlastník Telecomu slibuje nižší ceny a lepší služby

Dánská telekomunikační firma TDC, která se spolu s německou Deutsche Bank stane novým vlastníkem Českého Telecomu, slibuje, že jeho zákazníci změnu majitele časem určitě pocítí. "Poznají to na tom, že se zlepší služby a ceny půjdou dolů," řekl v rozhovoru pro dnešní Mladou frontu Dnes viceprezident TDC Torben Holm.
…Podle Holma zažijí obyvatelé ČR během příštích dvou až pěti let revoluci v telekomunikacích a nejvíc to bude poznat v internetu a oblasti přenosu dat. "V České republice dojde k zásadním změnám. Ta vlna uživatelů internetu a datových služeb, která zasáhla většinu západního světa, dorazí i do Čech a to bude síla," prohlásil Holm.
(Zdroj: www.ceskenoviny.cz)

Více informací k této události najdete např. zde.



Trpělivost růže přináší!