Reflex č. 23

Co české politice přinese rezignace ministra obrany Jaroslava Tvrdíka. V poslední době tu byla otevřena řada soukromých muzeí, jak si na tom stojí? Jak žijí lidé, kteří mimo obyčejných starostí vzdorují ještě zákeřné nemoci? Chuck Barrise - postava americké televizní popkultury. Jak to bylo s psychiatrem Miroslavem Plzákem?

Zde najdete kompletní obsah čísla 23 s články k přečtení.


Po kliknutí se obsah čísla otevře v novém okně. Celý časopis je samozřejmě přístupný také z archívu tištěného Reflexu v hlavním menu.
Foto



Foto
Odstoupivší ministr obrany Špidlovy vlády byl první muž na tomto postu, který nejen přišel se smysluplným projektem reformy české armády, ale dokonce jej stihl i zčásti naplňovat. Nyní, když odstoupil je však vše jako by znovu na začátku. Více Tomáš Vlach.

Foto
Kamenná muzea jsou jako kamenná divadla a některá v poslední době otevřená soukromá muzea jsou zase něco jako malé scény. Odpovídá tomu i zájem lidí o jejich expozice. Co byste řekli takové relaxaci ve strojních lázních, kde se dá odpočívat za pravidelného zvuku starého motoru? Informuje Michal Komárek.

Foto
Jsou mezi námi lidé, o jejichž nemoci víme jen z toho, že se na pár hodin ztratí z dohledu. Jsou zrovna na dialýze, musejí za „svými“ ledvinami pravidelně docházet do nemocnice. „Všichni se snaží žít tak, jako by jejich handicapu nebylo,“ konstatuje Pavel Kovář.

Foto
Tomáš Baldýnský se podivuje nad tím, že na rozdíl od jiných postav americké televizní popkultury není u nás znám. Byl to však on, kdo na obrazovku přivedl všechna ta přitroublá televizní soutěžení, v nichž se lidé zesměšňují před druhými za ledničku či jinou výhru. Máte-li pocit, že už to třeba na Nově nemůže být horší, mýlíte se. Čas českého Chucka Barrise ještě nepřišel.

Foto
Známý český psychiatr Miroslav Plzák byl nedávno „nalezen“ v těch nejnepopulárnějších seznamech. Když se osočení ze spolupráce s StB zkusil bránit, nebylo jeho vysvětlení otištěno. Jak to všechno bylo, se můžete dočíst nyní na stránkách Reflexu. Autorem textu je Pavel Kovář.