Reflex č. 19

Support Lesbiens koncertovali v Polsku, doprovázel je Honza Dědek. Sadám Hussajn si nechal vystavět řadu paláců, které jsou dnes v troskách, do některých s námi můžete díky fotografiím Jana Šibíka nahlédnout. Po stopách minulosti současného muzikálového trháku Chicago se vydala Veronika Bednářová. Snad každý klub zná vystřihovánky z časopisu ABC.

Zde najdete kompletní obsah čísla 19 s články k přečtení.


Po kliknutí se obsah čísla otevře v novém okně. Celý časopis je samozřejmě přístupný také z archívu tištěného Reflexu v hlavním menu.
Foto





Foto
Naprostý nezájem především západního zahraničí: to je největší bolest i těch nejlepších domácích kapel. Nedávno se ji snažili utišit talentovaní a agilní Support Lesbiens, když vyrazili do Polska. Na první pohled může země našich severních sousedů vypadat jako nemístná skromnost, ale „Lesby“ zde slyšely milióny lidí. Na cestě je doprovázel Honza Dědek.

Foto
Co do počtu paláců je Irák asi nejbohatší zemí světa. Co Saddám Husajn stačil za dobu svého vládnutí pro sebe jako vládce, jenž má vejít do historie, nastavět, budí přinejmenším údiv. Dnes je mnoho z nich v troskách a vy máte díky Janu Šibíkovi možnost do nich nahlédnout. Stojí to za to. Více Martin Vaněk.


Foto
Poslední hollywoodský trhák Chicago, muzikál o cynické Popelce jazzového věku, vražedné touze a slávě a rubu chicagského ráje dvacátých let už má u nás dobře připravenou půdu, aby na něj bylo v kinech a multiplexech plno. Veronika Bednářová se vydala po jeho stopách, neboť tenhle námět se neobjevil včera.

Foto
Když má nějaké území statut Chráněné krajinné oblasti, neznamená to jen, žen zde nemáme šlapat na kytičky. Jakákoli novostavba by zde měla vycházet z „estetické hodnoty krajinného rázu,“ řečeno po úřednicku. Měla, ale většinou nevychází a jiné to asi nebude, jak konstatuje Tomáš Feřtek.

Foto
Když se řekne „Ábíčko“, každý ví, o co jde, a nejeden kluk se bezděčně otočí směrem, kde stojí lokomotiva, plachetnice, vesmírná loď či stavba, kterou si udělal z vystřihovánek, jež časopis obsahuje už od roku 1969. Připravil Petr Volf.