Trestní oznámení na hlínu

Trestní oznámení na hlínu

Trestní oznámení na hlínu

Pražský primátor Pavel Bém podal trestní oznámení na neznámého pachatele kvůli sobotnímu sesuvu půdy do budovaného tunelu Blanka pod pražskou Stromovkou. Asi půjde o teroristický, před volbami dost možná i politický útok na vedení magistrátu. Považte, půda se tu sesula už podruhé za sebou!


Pavel Bém byl poměrně pohotový; informace o novém propadlišti ve Stromovce mi přišla na mobil někdy okolo desáté dopoledne, a brzy po obědě už na iDnes.cz visela zpráva s videem, kde si Bém vykračuje na okraji propasti a rozhořčeně gestikuluje do televizních kamer. Těžko říct, jestli by si takhle nechal zkazit sobotní oběd, kdyby nebylo před volbami (byť v Praze se budou o víkendu volit jen senátoři).
Proč ale trestní oznámení na neznámého pachatele? Pachatel je přeci naprosto jasný: nacucaná hlína. A stavební firma, která by měla vědět, že Stromovka je podmáčená, takže hloubit pod ní tunel je opravdu hodně riskantní. Možná by se mezi viníky mohl přidat ještě báňský úřad, který tuhle krtkovinu povolil. Jeden kráter jako varování zjevně nestačil.
Přes Stromovku jezdím často na kole, a pokud budou práce na tunelu Blanka pokračovat stejným způsobem dál, asi v rámci zachování života a zdraví zvolím jinou trasu. Ale možná by to měl být tunel, komu by prospělo přetrasování. Nerad bych se dočkal třetího průvalu, do něhož by zmizelo blízké jezírko i s párkem kačen, a z Blanky by se rázem stal docela drahý aquapark.