Rozlučka s Exem

Rozlučka s Exem

Rozlučka s Exem

Minulý pátek se s Reflexem loučil Matěj Bartošek, vedoucí kulturní přílohy Ex a posléze její internetové verze Exonline.cz. A protože i tento web de facto končí, a s Reflexem se loučí všichni tři jeho stálí zaměstnanci, dá se rozlučka s Matějem v pražském podniku BarBar vnímat jako taková tečka za celým projektem Ex.


Skalní čtenáři si Ex pamatují jako vkládanou, nebo sem tam i všívanou přílohu s kulturním přehledem, doplněnou o lišty s názory. Vycházela ve třech regionálních mutacích: samostatná pro Prahu, pak pro Čechy a pro Moravu. Později z Exu zmizel programový přehled a stala se z něj vyloženě příloha věnovaná kulturním recenzím.
V posledním roce se Ex přesunul na Internet, konkrétně na adresu www.exonline.cz, a v tištěném Reflexu získal dvě strany na závěr Labyrintu kultury. Tyto dvě strany zmizely koncem června, internetový Ex jeho redaktoři aktualizovali naposledy koncem minulého týdne.
Z původní redakce Exu tak v Reflexu zůstávají pouze dva lidé, kteří už delší dobu na Exu nedělali: Lenka Krbcová, nyní editorka internetových stránek Reflex.cz, a Ondřej Formánek (původní šéf tištěného Exu s programovým přehledem), redaktor kulturního oddělení tištěného Reflexu.
Pro všechny, co se nějakým způsobem podíleli na projektu Ex, přinášíme malou fotogalerii z páteční rozlučky: