Hedgehog friendly Mc

Hedgehog friendly Mc

Hedgehog friendly Mc

Zásadní krok směrem k bezpečí německých ježků udělal McDonald: změnil design obalu, v němž prodává dezert McFlurry. Němečtí ochránci ježků totiž v posledních dvou letech zaznamenali desítky případů, kdy ježek strčil hlavu do prázdné nádobky od McFlurry, ale ven se už nedostal. A zemřel hlady.



Pravda, úkol, který v McDonaldu řešili, nebyl jednoduchý. Tiskový mluvčí Alexander Schramm to podle Spiegel online charakterizoval takto: „Museli jsme vyvinout obal s otvorem, který by byl dostatečně velký pro lžičku a zároveň tak malý, aby se jím dovnitř nedostal ježek.“ Výzkumníci řetězce pracovali na zadání téměř dva roky, během nichž mimo jiné zkoumali průměrnou velikost ježka. Výhodu měli v tom, že průměrnou velikost lžičky znali, což délku výzkumu nepochybně významně zkrátilo.
Další výhodou mohlo být i to, že úplně stejné kampani čelil McDonald před časem už ve Velké Británii. Společnost na ochranu ježků ho tam přiměla ke změně obalu už před dvěma lety. Možná je škoda, že tedy McDonald nepoužil změněný obal rovnou i v Německu. Na druhou stranu: kdo mohl bez jasných tvrdých dat tušit, že průměrná velikost ježka je v Německu a v Británii přibližně stejná?


Články:
Zobrazit článek "McDonald's Redesigns Deadly Lids"
Zobrazit článek "Hedgehog victory over fast food giant!"